Afet durumu ilan edildi! 1 milyondan fazla kişi tahliye ediliyor

Molave Tayfunu sebebiyle Filipinler'de afet durumunun ilan edildiği öğrenildi. Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc, söz konusu tayfun nedeniyle 1 milyondan fazla kişinin tahliye edilmesine yönelik talimat verdi. 

DÜNYA 27.10.2020, 14:21
Afet durumu ilan edildi! 1 milyondan fazla kişi tahliye ediliyor

Filipinler'i Molave Tayfunu vurdu. Ülkenin başkenti Manila'nın güneyinde etkisini gösteren tayfun sebebiyle en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

Molave Tayfunu'nun hızının saatte 125 kilometreyi geçtiği ifade edildi. Filipinler, söz konusu tayfun sebebiyle 120 binden fazla insanın zor durumda kaldığını duyurdu. Alınan bilgiye göre, Molave Tayfunu sebebiyle 13 kişi kayıp. Söz konusu kişiler için arama-kurtarma faaliyetleri devam ediyor. 

Filipinler'de Molave Tayfunu'nun etkili olduğu Batangas eyaletinin ciddi tahribata uğradığı, bu nedenle söz konusu bölgede afet durumunun ilan edildiği bildirildi. 

Batangas Belediye Başkanı, arama-kurtarma ve iyileştirme faaliyetlerine hız kazandırabilmek için yeni bir kararnameye imza attı. Ayrıca, Molave Tayfunu bakımından yüksek derecede risk altında olan bölgelerde yaşayan insanların, ilk başta tahliye edildikleri, daha sonra havanın düzelmesiyle beraber konutlarına döndükleri ifade edildi. Fakat evleri ağır hasara uğrayan insanların tahliye merkezlerinde geçici olarak kalmayı sürdürecekleri belirtildi. 

Vietnam'da da Molave Tayfunu sebebiyle harekete geçildi. Söz konusu ülkede deniz seviyesinin altında bulunan bölgelerde ikamet eden 1 milyondan fazla kişi, daha güvenli alanlara tahliye ediliyor. 

Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc tarafından verilen talimata göre, neredeyse 1,3 milyon insan tahliye edilecek. 

Vietnam Başbakanı Phuc, insanların hayatlarını kurtarmak için harekete geçtiklerini belirtti. Phuc, halkın daha güvenli bölgelere götürülmesini "en kritik görev" olarak nitelendirdi.

Molave Tayfunu'nun Vietnam'ın güneyinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Söz konusu tayfunun yönüne göre tahliye edilecek insan sayısının belli olacağı ifade ediliyor. Ülkede Ekim ayının başından beri sel ve toprak kayması gibi afetler nedeniyle 130'dan fazla insan yaşamını yitirdi. Birçok insanın ise kayıp olduğu öğrenildi. 

Yorumlar (0)