Adolf Hitler'in doğduğu ev için karar verildi

Nazi lideri Adolf Hitler'in 1889 yılında doğduğu Avusturya'daki Braunau am Inn kasabasında bulunan evin akıbeti belli oldu.

DÜNYA 20.11.2019, 11:11
Adolf Hitler'in doğduğu ev için karar verildi

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, Nazi lideri Adolf Hitler'in doğduğu evin polis merkezine çevrileceğini duyurdu.

Bu adımın, binanın Nazi sempatizanları için bir "anıt" haline gelmesini önlemek adına atıldığı ifade ediliyor.

Bakan Peschorn, "Gelecekte polis tarafından kullanılacak bu bina, bir daha nasyonal sosyalizmin anısını asla canlandırmayacağına dair apaçık bir sinyal vermelidir." dedi. 

Mimarlar davet ediliyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 17’nci yüzyıldan kalma binanın tekrar tasarlanması amacıyla Avrupa'nın her köşesinden mimarları bu ay davet etmek istedikleri kaydedildi. 

Binanın 2020 yılının ilk yarısında polis merkezine dönüştürülebileceği tahmin ediliyor.

Adolf Hitler’in doğduğu eve ilişkin tartışmalar yıllardır devam ediyor. 

Neo-Naziler, bu binayı "mabet" gibi görmeleri nedeniyle Hitler'in doğum günü olan 20 Nisan'da evi ziyaret etmek istiyordu.

Ev sahibi Gerlinde Pommer, 2011 yılından beri tadilatına ve satışına onay vermediği boş eve aylık binlerce euro kira ödemiş ve satmayı pek çok kez reddetmişti. 

Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Partisi tarafından yönetilen Nazi Almanyası döneminde (1933-1945), yaklaşık 6 milyon Yahudi katledilmişti. 
 

Yorumlar (0)