ABD, Tesla kazaları soruşturmasını başlattı: Elon Musk, sürücüleri suçladı 

ABD Denetim Kurumu, son 5 senede yaşanan ve 10 kişinin öldüğü 30 Tesla kazası hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın taraflarından Elon Musk ise sürücüleri suçladı. 

DÜNYA 21.06.2021, 12:01 22.06.2021, 09:13
ABD, Tesla kazaları soruşturmasını başlattı: Elon Musk, sürücüleri suçladı 

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üretim devi Tesla, son zamanlarda yaptığı kazalar ile haberlere konu oluyor. 2016 senesinden bu yana görülen 30 kazanın en çok yapıldığı ülke olan Çin’den gelen görüntüler sebebiyle ABD Denetim Kurumu, soruşturma başlatmış durumda. 

2016-2021 arasında yapılan toplam 30 Tesla kazasında “otomatik pilot sisteminin açık olduğu” şüphesi ile başlatılan kazada bazı detayların resmi makamlar ile paylaşılmadığı ve yeni yeni ortaya çıktığı öğrenildi. 



30 kazada 10 kişi öldü 

ABD Denetim Kurumu, yaşanan Tesla kazalarında şimdiye kadar 10 kişinin öldüğünü açıkladı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan ayrıntılardan oluşan listeyi basın ile paylaştı. Yaşanan 30 kazadan yalnızca 3’ünde otomatik pilotun devre dışı olduğu öğrenildi. 

NHTSA ayrıca daha önce Tesla kazaları hakkında 28 özel soruşturma açıldığını fakat bunların 24’ünün beklemeye alındığını da aktardı. 



Elon Musk, sürücüleri suçluyor 

Tesla’nın kurucusu Elon Musk ise en son Çin’de meydana gelen kaza sonrasında sürücüleri suçlayarak dünya genelinde tepki çekmişti. 

Yorumlar (0)