WhatsApp'ın çoklu cihaz desteğinin detayları belli oldu

WhatsApp'ın uzun bir süredir çalışmalar yaptığı çoklu cihaz desteğine ilişkin yeni detaylar paylaşıldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.06.2021, 12:41
WhatsApp'ın çoklu cihaz desteğinin detayları belli oldu

2 milyara yakın kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, uygulamaya yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

4 farklı cihazda kullanılabilecek

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp'ın Android beta uygulamasına 'çoklu cihaz desteği' isimli bir özellik ekleyen geliştiriciler, bu özellik sayesinde tek bir WhatsApp hesabının 4 farklı cihazda aynı anda kullanılmasını sağlayacak.

WhatsApp’ın henüz geliştirilme aşamasında olan çoklu cihaz özelliğine ilişkin yeni detaylar paylaştı.

Paylaşılan yeni detaylara göre, bağlı olan cihazlar, ana cihaz bir internet bağlantısına sahip olmasa bile WhatsApp'a erişebilecek.

Bağlı olan cihazların WhatsApp'ı kullanması için ana cihazın bağlı olduğu internet bağlantısı en fazla iki aya kadar kesik kalabilecek.

Ayrıca görüntülü ve sesli aramalar bağlı olan cihazlarda da çalışabilecek. Fakat, bağlı olan cihazlardan WhatsApp’ın eski bir sürümünü kullanan kullanıcılara mesaj gönderilemeyecek.

"Bağlı cihazlar" olarak isimlendirilen yeni özelliğin görüntüsü ise şöyle olacak:

Uygulamanın bu ekranından WhatsApp hesabına birçok cihaz ekleyebilecek ve birden çok telefon ya da tablette kullanılabilecek.

Mark Zuckerberg, birden çok cihazda kullanıldığında bile WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesinin bozulmayacağını açıkladı.

Facebook CEO'su Zuckerberg, farklı cihazlar arasında görüşmeler aktarılırken, ne Facebook'un ne de bunun bir parçası olmayan başkasının içerikleri göremeyeceğini belirtmişti.

Yorumlar (0)