ABD’nin Tennessee eyaletinde kölelik kaldırıldı

ABD'nin Tennessee eyaletinde köleliğin kaldırılması için seçmenler sandık başına gitti. Vatandaşlar tarafından kullanılan oylarda “her çeşitte köleliği resmen yasaklayan” kararı yüzde 79.54'lük oranla kabul edildi.

DÜNYA 10.11.2022, 16:14 11.11.2022, 17:18
ABD’nin Tennessee eyaletinde kölelik kaldırıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde eyaleti olan Tennessee’de köleliğe dair yeni bir oylama gerçekleştirildi. Seçmenler, farklı suçlardan hüküm almış olanların ceza şekli olarak istemsiz kulluğa ve köleliğe imkan sağlayan yasayı kaldırılmasının talep edildiği teklifi kabul etti.

Düzenleme ile beraber yasada bulunan ifadeler değişti

Oy sonucunda çoğunluk tarafından kabul edilen tedbirle beraber, "bu eyalette gönülsüz kulluk ve kölelik, kurallarına uygun şekilde suçtan hüküm almış bir zanlının cezalandırılması haricinde, sonsuza dek yasaklanmıştır" ifadesi değişikliğe gitti.

Yeni düzenleme ile beraber bu cezalarda izin verilen dil tamamen kaldırıldı. Yasada bulunan yeni ifade ise şu şekilde düzenlendi: "Gönülsüz kulluk ve kölelik sonsuza dek yasaklanmıştır.”

Söz konusu karar eyalette hayatını sürdüren seçmenlere sunulmadan önce, Tennessee milletvekilleri tarafından desteklendi. Fakat altı yasa koyucu söz konusu duruma karşı oy verdi.

Yorumlar (0)