ABD’den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri yardım paketi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna devletine hava savunma sistemleri mühimmatı ile ağır silahlar içeren toplam 400 milyon dolarlık ilave askeri yardım paketi göndereceğini açıkladı.

DÜNYA 26.07.2023, 11:51 26.07.2023, 17:45
ABD’den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri yardım paketi

Pentagon tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ukrayna'ya 400 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım yapılacağı duyurdu. ABD, söz konusu yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya ilk defa "Hornet" insansız hava araçları gönderileceğini de belirtildi.

Açıklamada, ilave askeri yardımların hava savunma mühimmatları, cephaneler, toplar, zırhlı araçlar ve zırh delici silahlar içerdiği ifade edildi.

ABD, yardıma devam edeceğini açıkladı

ABD’nin, savaş sırasında Ukrayna devletine acil ihtiyaçları ile uzun vadeli güvenlik yardımlarını karşılamak için müttefik ve ortakları ile çalışmaya devam edeceği duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, paketin Savunma Bakanlığı envanterinde yer alan "kritik öneme sahip askeri yardımı" kapsadığını ifade etti.

ABD, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından şimdiye kadar Ukrayna devletine 41 milyar dolardan fazla askeri yardım gönderdiğini açıkladı.

Pentagon, en son 19 Temmuz tarihinde Ukrayna'nın savaş alanı ihtiyaçlarına destek olmak için 1,3 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi göndereceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)