ABD’den flaş Gazze kararı! Biden açıkladı

​​​​​​​ABD Başkanı Joe Biden, önümüzdeki günlerde Gazze'ye insani yardımı artırmak amacıyla havadan yardım sevkiyatına başlayacaklarını duyurdu. Ayrıca, bölgeye daha fazla insani yardımın iletilmesi için İsrail ile yakın bir iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

DÜNYA 02.03.2024, 01:45 04.03.2024, 09:18 Buse Önder
ABD’den flaş Gazze kararı! Biden açıkladı

Beyaz Saray'da İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi ağırlayan Biden, Gazzeli sivillerin İsrail saldırısında hayatını kaybetmesini değerlendirerek, "Gazze'nin kuzeyinde insani yardım çabalarına katılan masum insanların savaşın vahşetinden nasibini alması trajik ve korkunç. Onların çabalarını desteklemeli ve ABD olarak daha fazla yardım sağlamalıyız" açıklamasında bulundu.

Gazze değil Ukrayna dedi

Biden, İtalya Başbakanı Georgia Meloni ile Beyaz Saray'daki görüşmesinde Gazze'ye yapılacak insani yardımları duyurdu ancak iki kez "Ukrayna" ifadesini kullanarak dikkat çekti.

Biden, "Önümüzdeki günlerde, Ürdün'e katılarak Ukrayna'ya havadan insani yardımları atmaya başlayacağız" açıklamasını yaparak, İsrail ile görüşmelerin devam ettiğini ve bölgeye daha fazla insani yardım gönderilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Denizden yardım seçeneği de masada

ABD Başkanı Biden, İsrail ile yaptığı görüşmelerde, Gazze'ye denizden açılacak bir yardım koridoru üzerinden insani yardım ulaştırılması seçeneğini ele aldıklarını belirtti. Biden, sınırda bekleyen birçok insani yardım tırının geçişine İsrail'den izin almak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

"Gazze'ye havadan yardım göndermek kesinlikle yeterli değil. Burada masum insanların ve çocukların hayatı söz konusu" şeklinde konuşan Biden, İsrail ile Hamas arasında 6 haftaya kadar sürebilecek bir geçici ateşkes için çaba harcadıklarını vurgulayarak, bu süre zarfında rehinelerin serbest bırakılabileceğini ve Gazze'ye yeterli insani yardımın ulaştırılabileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)