Bakan Fidan'dan Gazze çağrısı: "Şimdi yapmalıyız!"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada Gazze'deki drama değindi. Uluslararası sistemin iki yüzlülüğünün gözler önüne serildiğini vurgulayan Fidan, "Bundan sonra Gazze'de bir daha katliam gerçekleşmesin istiyorsak, şimdi harekete geçmeliyiz. Ne yapılacaksa şimdi yapılmalı." dedi.

GÜNDEM 01.03.2024, 16:22 02.03.2024, 11:55 Hakan Öksüz
Bakan Fidan'dan Gazze çağrısı: "Şimdi yapmalıyız!"

Antalya Diplomasi Forumu'nda kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda  bulundu.

"Gazze'de bir daha katliam gerçekleşmesin istiyorsak..."

Gazze'deki mevcut durumun, uluslararası sistemin iki yüzlü tavrını gözler önüne serdiğini kaydeden Bakan Fidan, "Küresel Güney'den tutun da Batı'nın vicdanları insanlarına ve İslam dünyasına kadar herkes ayağa kalktı. Katliamı işleyenler, gelen haykırışlar karşısında kör ve sağır. Bundan sonra Gazze'de bir daha katliam gerçekleşmesin istiyorsak, şimdi harekete geçmeliyiz." dedi.

"Garantörlük dahil..."

Türkiye olarak Gazze'deki sorunun çözülmesi için garantörlük dahil ne gerekirse yapacaklarını kaydeden Fidan, "Tüm sorumlulukları aldık, alacağız. Maalesef küresel sistem, bu sorunu çözemedi. Türkiye, bölgedeki sorunların çözümünde öncü rol oynuyor. Türkiye'nin bölgesel sahiplenmesini, terörle mücadelenin yanı sıra diğer projelerde de görmek mümkün." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)