ABD-Yunan bakanları Osmanlı'ya güldü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bir araya geldi. İkili, Osmanlı donanmasının yenilgisinin resmedildiği tablo önünde gülerek poz verdi.

DÜNYA 06.10.2019, 17:33
ABD-Yunan bakanları Osmanlı'ya güldü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yunanistan ile Amerika arasındaki 1990 senesinde imzalanan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın güncelleme görüşmeleri çerçevesinde Atina’ya geldi.

Osmanlı Donanmasının yenildiğinin resmedildiği tablo önünde güldüler

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerini eleştirirken, ikilinin görüşmeleri sırasında kameralara takılan bir kare, büyük tepki çekti.

Türkiye'ye gönderme mi?

Yunan ressam Vasileios Hatzis, özellikle Balkan Savaşları sırasında, Yunan donanmasından kesitlerle, milliyetçi bir çizgide yaptığı tablolarla biliniyor. Yunan ressam Vasileios Hatzis’in Georgios Averof isimli tablosunun önünde gülerken görüntülenen Mike Pompeo ve Nikos Dendias’ın pozu, verdiği "gizli mesaj" ile gündeme oturdu.

Yunanistan’ın, Osmanlı İmparatorluğu’na karşı yürüttüğü isyan sonrasında gerçekleşen bağımsızlık savaşı sırasında Osmanlı Donanması’nı uğrattığı yenilgiyle bilinen Averof gemisinin kahramanlık tablosu önünde kahkaha atan bakanların bu tavrı, Türkiye’ye verilen alçak bir mesaj olarak değerlendirildi.

Yorumlar (0)