ABD vatandaşlarını tahliye etti

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarına Çin ve özellikle Vuhan kentine ve çevre bölgelere gitmemesi uyarısında bulundu.

DÜNYA 30.01.2020, 09:24
ABD vatandaşlarını tahliye etti

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını sonrasında Çin'de bulunan personel ve sivil vatandaşlarını Çin'den tahliye ettiklerini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Çin'in Vuhan şehrinde başlayan ve tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) nedeniyle yapılan tahliyelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İçlerinde Amerikan diplomatların ve vatandaşların bulunduğu Vuhan kentinden kalkan bir uçağın California eyaletine iniş yaptığını aktaran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, uçaktaki yolcuların havaalanında tıbbi tetkikten geçtiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Amerika dışında ve içinde Amerikan vatandaşlarının sağlığını korumak adına gerekli tüm tedbirlerin alındığına vurgu yaparak, Amerikalılara Çin ve özellikle Vuhan kenti bölgesine gitmemesi uyarısı yaptı.

Yorumlar (0)