Koronavirüs, Oscar'ı da vurdu!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içinde dünyanın çeşitli bölgelerine yayılan koronavirüs, Oscar Ödülleri yayınını da etkiledi.

KÜLTÜR-SANAT 30.01.2020, 09:38 30.01.2020, 10:07
Koronavirüs, Oscar'ı da vurdu!

Çin Devlet kanalı CCTV yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Oscar Ödülleri için görevlendirilen TV ekibinin evlerinden dışarı çıkamayacağı ve 9 Şubat'ta gerçekleşecek törende kırmızı hali seremonisinin yayınlanamayacağı duyuruldu.

The Hollywood Reporter'daki habere göre CCTV, Oscar yayınını sonradan bant yayını olarak film kanalı CCTV6'da vermeyi ve şirket içi aşık platformu olan M1905'te töreni canlı yayınlamayı hedefliyor. Ancak her yıl kırmızı halı seremonisinde görevli olan muhabirler ve TV ekibiyse koronavirüs salgını sebebiyle evlerinden dışarı çıkamayacak.

Kaynaklara göre bu plan, önümüzdeki günlerde koronavirüsün yayılma durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Sağlık krizi eğlenceli yayınları azalttı

Salı günü yapılan açıklamada, sağlık kriziyle ilgili daha fazla haber verebilmek için ülke genelinde eğlenceli TV yayınlarının azalacağı açıklandı. Bu karar sonrası, salgın yüzünden eve kapanarak televizyon sayesinde vakit geçiren birçok izleyici sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 

Salgın gişe kaybına da yol açtı

Salgından en çok etkilenen sektörlerden biri de sinema . Ülkede yapılacak yeni yıl kutlaması öncesi alınan karantina kararının, gişede 1 milyar dolarlık bir kayba neden olacağı söyleniyor.

106 kişinin hayatını kaybettiği, 6 binden fazla vakanın görüldüğü ve 44 bin kişinin karantina altına alındığı Çin'de sinema salonlarının kapatılmasıyla, sinema sektörü zora girmiş durumda. Yaklaşık 70 bin sinema salonunun bulunduğu Çin'de geçtiğimiz yıl, Çin Yeni Yılı'nın denk geldiği Şubat ayı süresince toplamda 1,6 milyar dolar gişe hasılatı elde edilmişti. 

Yıllık 9 milyar dolarlık gişe hasılatı rakamıyla Çin, ABD'den sonra dünyanın ikinci en büyük sinema sektörü olarak biliniyor.

Yorumlar (0)