ABD: Türkiye'yi takdir ediyoruz!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeybatısında ateşkes ilan edildiği haberlerinin memnuniyetle karşılandığı belirtildi. ve "ancak..." denildi.

DÜNYA 04.08.2019, 08:05
ABD: Türkiye'yi takdir ediyoruz!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından Suriye'nin kuzeybatısında ateşkes ilan edildiği haberlerinin memnuniyetle karşılandığı açıklandı ve eklendi: Ancak asıl önemli olanın sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırıların durmasıdır.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İdlib'de sağlanan ateşkesle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, açıklamasında, "Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'nin kuzeybatısında ateşkes ilan edildiği haberlerini memnuniyetle karşılamaktadır fakat asıl önemli olan şey sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırıların durmasıdır." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye ve Rusya'nın çabalarını takdir ediyoruz"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ateşkesle ilgili tüm çabaların önemini vurgulayarak, "Soçi'de 2018 yılının Eylül ayında mutabık kaldıkları ateşkesi onarma konusunda beraber çalışan Türkiye ile Rusya'nın çabalarını takdir ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ateşkesle ilgili çabasına da işaret ederek, "Amerika, Suriye'de askeri bir çözüm olmadığına inanmaktadır. Suriye'de sadece siyasi çözüm, tüm Suriyelilere güvenli ve istikrarlı bir gelecek sağlayabilir." diyerek Suriye'de siyasi çözüme atıfta bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki siyasi çözüm arayışlarını Amerika Birleşik Devletleri olarak desteklemeye devam edeceklerini de kaydetti. 

Rusya, Türkiye ve İran, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen 13. Garantörler Toplantısı'nda, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde sivil kayıpları önlemek ve garantörlerin askeri personelinin güvenliğini sağlamak için somut önlemler almak konusunda uzlaşmıştı.

Yorumlar (0)