ABD Senatosu’ndan önemli adım! Bireysel silahlanma kısıtlanacak

Son dönemde sık sık silahlı saldırı girişimleri ile gündeme gelen Amerika Birleşik Devletleri’nde Senato tarafından önemli bir adım atıldı. Kabul edilen yeni paket ile ülkedeki bireysel silahlanma kısıtlanacak. 

DÜNYA 24.06.2022, 15:51
ABD Senatosu’ndan önemli adım! Bireysel silahlanma kısıtlanacak

ABD Senatosu, ülke içindeki bireysel silahlanmayı kısıtlamak için bir dizi önemli düzenlemeyi içeren paketi kabul etti. Yapılan açıklamada yasa teklifine 65 kabul, 35 ret oyu çıktığı bildirildi. Özellikle son 30 yılda bireysel silahlanmanın hızla arttığı ABD’de kabul edilen bu tasarı, uzmanlar tarafından ‘tarihi bir adım’ olarak nitelendirildi. 

“Ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın güvenliği daha da artacak”

Kabul edilen yasa tasarısı ile birlikte ülkedeki silah sahiplenme yaşı 18’den 21’e yükseltildi. Bunun yanı yasa teklifi içerisinde silah kullanımını ciddi oranda kısıtlayan maddeler de yer alıyor. Tasarı hakkında görüşlerini paylaşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, “Bu yasa teklifi, ülkemizde yeni bir sayfa açılması anlamına geliyor. İki partinin de büyük destek verdiği bu teklif, ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın güvenliğini daha da artıracak. Toplumumuz ve çocuklarımız kendilerini daha güvende hissedecek” şeklinde konuştu. 

Senato’da kabul edilen tasarı için Temsilciler Meclisi’nin de onayı gerekiyor

Tasarının tam anlamıyla yasalaşıp yürürlüğe girmesi için Temsilciler Meclisi’nin de onayı gerekiyor. Yasa teklifi, Temsilciler Meclisi’nden de geçmesi halinde ABD Başkanı Joe Biden’ın önüne gelecek. Biden’ın, tasarıya imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Texas’ta yaşanan katliam sonrası eleştiriler artmıştı

Kısa süre önce Texas eyaletindeki bir okula silahlı saldırı düzenlenmiş ve 19’u öğrenci olmak üzere toplam 21 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Texas’taki katliamın ardından ABD’deki bireysel silah kullanımına ilişkin eleştiriler bir kez daha artmaya başladı. Ülkedeki bireysel silahlanmanın kısıtlanması gerektiğini defalarca kez vurgulayan ABD Başkanı Joe Biden, bu konuda iki partiden de destek talebinde bulunmuştu. Ülkede önemli bir sermaye gücüne sahip olan silah lobisi ise bu girişimi engellemek için mücadele ediyor. 

Yorumlar (0)