ABD "Roket Adam" dedi, Kuzey Kore "bunak" diye yanıt verdi!

Kuzey Kore, ABD Başkanı Trump'ın liderleri Kim'e "Roket Adam" demeye devam etmesi halinde Trump'ın "bunak" olarak adlandırılacağını açıkladı.

DÜNYA 06.12.2019, 10:54
ABD "Roket Adam" dedi, Kuzey Kore "bunak" diye yanıt verdi!

ABD ve Kuzey Kore ilişkileri, nükleer silahsızlanma konusunda yıl sonu olarak belirlenen son tarihin yaklaşmasıyla gerilmeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a yeniden "Roket Adam" diye seslenmesi, tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

Trump yine "Roket Adam" demişti

Trump'ın geçtiğimiz günlerde Kim için "Ona 'Roket Adam' diyorum çünkü roket fırlatmayı seviyor" şeklinde kullandığı ifadelerine Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Kuzey Kore halkını Amerikan nefretine yönlendirdiğini belirterek bu durumun devam etmesi üzerine "kendilerine özgü" sert bir tavır alınacağını söyledi.

Kuzey Kore ise "bunak" dedi

Bakan Yardımcısı Choe, "Bu çatışma atmosferini körükleyecek herhangi bir dil ya da ifadenin bir kez daha kullanılması halinde, bu, bir bunağın bunaklıklarının depreşmesi olarak teşhis edilmeli" diyerek ülkesinin nasıl bir tavır takınacağını da gözler önüne serdi.

Kuzey Kore, "korkunç sonuçlar" ile tehdit ediyor

Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı Pak Jong Chon ise Çarşamba günü ülkelerinin liderinin ABD Başkanı Trump'ın yaptığı açıklamalardan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanı Pak, ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik güç kullanmasının ise ABD adına "korkunç sonuçlar" yaratacağını ifade etmişti.

"Yılbaşı hediyesi" tartışması!

ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerginlikler son dönemde ilginç bir "yılbaşı hediyesi" tartışmasına da sebep oldu. Nükleer silahsızlanma görüşmelerinin çökmesi üzerine ABD'yi "eski agresif tutumlarını devam ettirmekle" suçlayan Kuzey Kore, ABD'nin "zaman azalıyor" uyarılarına ise "Bizden nasıl bir yılbaşı hediyesi alacakları tamamen kendi kararlarına bağlı" ifadeleriyle ilginç bir yorum getirmişti.

Yorumlar (0)