ABD ordusundan “NAZİ” paylaşımı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve orduya bağlı bazı birliklerin, Ardenler Taarruzu’nun yıldönümünü anmak için Facebook üzerinde paylaştığı Nazi subayı Joachim Peiper’ın renklendirilmiş fotoğrafı tepki çekti. Joachim Peiper, esir düşen ABD askerlerini öldürmesiyle tanınıyor.

DÜNYA 18.12.2019, 00:17 18.12.2019, 02:44
ABD ordusundan “NAZİ” paylaşımı

ABD ordusunun 18’inci Hava İndirme Ordusu’nun sosyal medya platformu olan Facebook’taki sayfasında yaptığı, esir düşen ABD askerlerini öldürmesiyle bilinen Nazi subayı Joachim Peiper’ın renklendirilmiş fotoğrafının paylaşımı ülke genelinde tepki çekti. Paylaşılan fotoğrafta Ardenler Taarruzu’na atıfta bulunularak “Bugün her şeyimiz üzerine kumar oynadık” ifadesi yer aldı ve 10’uncu Dağ Tümeni, Peiper’ın fotoğrafını hiçbir yorum eklemeden paylaştı.

Pentagon ise sosyal medya hesaplarında, Nazi subayı Joachim Peiper’ın fotoğrafının açıklamasına, "Bugün 18'inci Hava İndirme Ordusu askeri tarihteki en kritik savaşlarından birini başlatmanın 75'inci yılını anıyor: Ardenler Taarruzu. 18'inci Hava İndirme Ordusu Ardenler ormanındaki dehşetli savaşın hikayelerini paylaşacak. Bu hikâyelere o taaruzda kahramanca savaşmış olanların hikâyeleridir." İfadelerini yazarak yayımladı.

Sosyal medyanın tepkisiyle paylaşımlar kaldırıldı

Paylaşımlar, sosyal medyada gösterilen tepkiye mütevelli kaldırıldı. Pentagon ve söz konusu birlikler paylaşımlara ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

84 ABD esirini öldürmüştü

Nazi subayı Peiper, Alman ordusunun batı cephesini kaybetmesi üzerine ele geçirilmiş 84 ABD savaş esirini öldürmesiyle biliniyor. Peiper’ın 84 ABD esir askerini öldürmesi olayı, Malmedy katliamı olarak biliniyor.

Heimlich Himmler’in yardımcısı olan Peiper, II. Dünya Savaşından sonra, emrinde bulunan 72 Alman askeriyle birlikte savaş suçu işlediği gerekçesiyle yargılandı.

Yorumlar (0)