ABD'li askerler isyan etti: Yemin töreninden sonra bizi soğukta yerde yatırdılar

Amerika Birleşik Devletlerinin 46'ncı Başkan Joe Biden'ın yemin töreni için Washington'a konuşlandırılan ve törenden sonra otoparka gönderilen Ulusal Muhafızlar, kötü muameleye maruz bırakıldıkları için sert tepki gösterdiler.

DÜNYA 22.01.2021, 16:57 23.01.2021, 11:55 Hanife
ABD'li askerler isyan etti: Yemin töreninden sonra bizi soğukta yerde yatırdılar

2020 Kasım ayı seçim sonucu kongre binasının basılmasının etkisini üzerinden atamayan ABD,  46'ncı Başkan Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris'in yemin töreni için olası eylemlere karşı Ulusal Muhafızlar, Washington'a konuşlandırılmıştı.

Ulusal Muhafızların dinlenmesi için mecliste ve otoparkta yerde yatırması dünya basınında olay olmuştu. Muhafızlardan bu kötü muameleye tepki geldi.



“Otoparkta soğukta yatırdılar”

ABD basınında yer alan haberlerde, 21 Ocak Perşembe günü Kongre binası polisi, Ulusal Muhafızların binayı boşaltmalarını ve yakındaki bir otoparka yerleşmelerini istedi.

İnternet bağlantısının olmadığı ve sadece bir elektrik prizinin bulunduğu garaja gönderildiklerini söyleyen Ulusal Muhafızlar, soğukta yerde yattıklarını belirtiler.

Açıklama yapan muhafızlardan biri, 20 Ocak'ta, onlarca senatör ve kongre üyesinin kendileriyle fotoğraf çektirip, ellerini sıktıklarını ve hizmetleri için teşekkür ettiklerini,  ancak 24 saat sonra, Ulusal muhafızları kapalı bir otoparkın köşesine gönderdiklerini belirtti.  Muhafız bu olanlara, “İnanılmaz derecede ihanete uğramış hissediyoruz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)