ABD Kongre binasında bomba alarmı

ABD Kongre binası civarına park ettiği kamyonetinin içinde elinde bomba olduğunu iddia edilen ve polisi alarma geçiren şüpheli, 5 saatlik müzakere neticesinde teslim oldu.

DÜNYA 19.08.2021, 18:18 20.08.2021, 09:07
ABD Kongre binasında bomba alarmı

ABD Kongre polisinin sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamaya göre, polis, Kongre Kütüphanesi etrafında terk edilmiş halde duran kamyonet sebebi ile alarma geçti.

İçinde patlayıcı madde bulunabileceğinden şüphe edilen araç ile ilgili güvenlik yetkilileri, hızlı bir biçimde olay mahalline intikal ederken polis, güvenlik sebebi ile etrafta bulunan binaları boşalttı.

Kongrede oturumun olmadığı, polisin geniş bir güvenlik koridoru oluşturduğu öğrenildi.

Müzakereler 5 saat sürdü

Kongre polisinin teyakkuza geçmesi ve geniş güvenlik koridoru oluşturup etraftaki binaları boşaltmasıyla başlayan gergin anlar olaysız bir şekilde sona erdi.

İsminin Floyd Ray Roseberry (49) olduğu kaydedilen ve araçta elinde bomba olduğunu dile getiren beyaz Amerikalı şüpheli, polisle yaklaşık 5 saat boyunca süren müzakerelerin ardından teslim oldu.

Polis, şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıklarken, aracın içinde bomba ya da patlayıcı madde olup olmadığını şu an için açıklanmadı.

Polis yetkilileri, olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ve eylemin motivasyonunun henüz için bilinmediğini kaydetti.











Yorumlar (0)