ABD'den üye ülkelere küstah tehdit! "Türk Akımı'ndan çekilmezseniz..."

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türk Akımı projesinde bulunan ülkelere çekilme çağrısı yaparak, eğer çekilmezlerse sonuçlarının olacağına ilişkin tehdit etti.

DÜNYA 15.07.2020, 19:22
ABD'den üye ülkelere küstah tehdit! "Türk Akımı'ndan çekilmezseniz..."

Rusya'dan gelen doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasına yarayan Türk Akımı projesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan açıklama geldi.

"Projeden hemen çıkın ya da riskleri göze alın"

Rusya'ya yarar sağlayacak projelerde bulunduğunu vurgulayan Pompeo, destek veren katılımcıları da uyardı.

Pompeo açıklamasında, projeden ya hemen çıkın ya da ortaya çıkacak riskleri göze alın dedi.

Proje ocak ayında başlamıştı

Tür Akımı projesi, Rusya'dan çıkan doğalgazın Karadeniz üzerinden geçerek Türkiye'ye aktarılmasını sağlayan bir doğalgaz boru hattı projesi.

Resmi olarak açılışı Ocak ayında gerçekleştirilen proje dahilinde Rusya üzerinden Avrupa'ya 1.3 milyar metreküplük doğalgaz ulaştırıldı.

Her bir hat 15,75 milyar metreküp olmak üzere toplamda 31,5 milyar metreküplük gaz kapasitesi olan Türk Akımı'nın ilk hattı Türkiyeye gaz akışına yardımcı olurken ikinci hat ise Avrupa'ya taşınıyor.

Yorumlar (1)
Cengiz Alp 4 yıl önce
Şeytan Amerika. Tüm güç sende olsun. Dünyanın ekonomisi bozulsun. Gazı olmayan ülkeler gazsın kalsın, gazı olan gazını satamasın. Dünya Amerika'nın etrafında dönsün. Hatta dünyanın adı değişsin, Amerika olsun. Şeref yoksunu yaratıklar