ABD'den Rusya'ya çok sert 'Ukrayna' tepkisi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ve Ukrayna hududundaki gerginliğin tek kaynağının Rusya'nın söylem ve eylemleri olduğunu kaydederek, Rus ve ABD heyetlerinin Ukrayna hususunda gerçekleştireceği görüşme için an itibarıyla zaman ve yer belirlenmediğini dile getirdi.

DÜNYA 24.12.2021, 01:01 25.12.2021, 11:03
ABD'den Rusya'ya çok sert 'Ukrayna' tepkisi

Psaki, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında gündeme dair değerlendirmeler yaptı ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında ABD'nin önümüzdeki ay Cenevre'de görüşmeye hazır vaziyette olduğunu açıklamasına dair Psaki, görüşmelerin zamanı ve yerine ilişkin detayların an itibarıyla netlik kazanmadığını ifade etti.

"Bu çok komik"

Psaki, Rusya'nın NATO ve ABD ülkelerine ilettiği güvenlik tekliflerine dair ise "Diplomatik görüşmeler hususunda çalışıyoruz. Rusya'nın masaya koyduğu tekliflerin bazılarına katılabiliriz fakat bazılarına da asla razı gelmeyiz." yorumunda bulundu.

Putin'in ABD ve partnerlerinin Ukrayna hududunda gerginliği tırmandırdığı iddialarını da kabul etmeyen Psaki, "Bu çok komik. Ukrayna ve Rusya hududunda şahit olduğumuz tek saldırganlık Rusya'nın söz konusu bölgeye asker yığmayı sürdürmesi ve Putin'in kavgacı açıklamalarıdır." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)