ABD'den İran'a bir darbe daha!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi çatısı altında bulunan Asaib Ehlil Hak isimli örgütü "Yabancı Terör Örgütleri" listesine aldı.

DÜNYA 04.01.2020, 00:10
ABD'den İran'a bir darbe daha!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'a yakınlığıyla bilinen ve Irak'ta faaliyet gösteren Haşdi Şabi'nin çatısı altında bulunan Asaib Ehlil Hak (AAH) isimli örgütü "Yabancı Terör Örgütleri" listesine dâhil etti. Bakanlık, aynı zamanda örgütün liderleri olan Kays ve Lait Hazali kardeşlerin "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" (SDGT) listesine dâhil edildiğini duyurdu.

Kudüs Gücü'yle bağlantısı ifade edildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, AAH'nin terör örgütleri listesine eklenmesinin örgütün terör saldırıları düzenleme kapasitesini kısıtlamak için olduğunu belirtti ve örgütle finansal ve fiziki işbirliğine girişen her kurum ve bireye yaptırım uygulanacağını ekledi. Bakanlığın açıklamasında örgüte İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü tarafından eğitim ve finansal destek sağlandığı da söylendi.

"Tahran'daki ustaları adına hareket eden grup terör kullanıyor"

Açıklamada AAH'nin 2006 yılında kurulmasından beri ABD'ye ve Koalisyon güçlerine yönelik saldırıları da ifade edildi. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da ifadelerine yer verilen açıklamada "Tahran'daki ustaları adına hareket eden bu grup, İran rejiminin Irak'ın egemenliğini zayıflatma çabalarını ilerletmek için şiddet ve terör kullanıyor" sözleriyle İran eleştirildi.

Yorumlar (0)