ABD'den flaş karar! O kişilere yıl sonuna kadar vize yok

ABD, göçmen ve çalışma vizelerini 2020 sonuna kadar askıya aldı. 

DÜNYA 23.06.2020, 09:35
ABD'den flaş karar! O kişilere yıl sonuna kadar vize yok

ABD Başkanı Donald Trump, vizelere ilişkin yeni bir kararname imzaladı.

Kararnameye göre, "göçmen vizesi" sahibi kişiler, 2020 yılının sonuna kadar ülkeye alınmayacak. Öte yandan, göçmen kategorisinde olmayan ancak çalışma vizesine sahip olan bazı kişiler de ülkeye giremeyecek.

ABD Başkanı Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ülkede işsizlik sıkıntısının meydana geldiğini kaydederek, söz konusu kararname ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşlarına istihdamda öncelik tanınmasının sağlanacağına dikkat çekti. 

Trump tarafından imzalanan kararnamede, 2020 yılının sonuna kadar ABD'ye "göçmen vizesi"ne sahip olanların alınmayacağı bildirildi. Diğer yandan, bu kategoride yer almayan ama sahibine çalışma imkânı sunan bazı vizelerin de kararnameye dâhil edildiği ifade edildi. 

"Göçmen olmayan vizelerde" L-1, H-2B, H-4, H-1B ve bazı J-1 vizeleri de kararnameye dâhil edilirken, H-1B'de en yüksek maaşa sahip olanlara vize önceliği tanınacak.

İşte o vizelerin özellikleri…

J-1 vizeleri work and travel, staj ve eğitim kampları gibi programlara dâhil olan kişilere veriliyor. 

H-2B vizelerinin mevsimlik çalışanlara verildiği biliniyor. L-1 vizeleri ise işverenlerce yurt dışı pozisyonlarına yerleştirilen yöneticilere veriliyor. 

H-1B vizelerinin "vasıflı işçi"lere sağlandığı, H-4 vizelerinin de bu işçilerin eşlerine sağlandığı biliniyor. 

ABD Başkanı, göçmen vizelerini kısıtlayan ve 60 gün boyunca yürürlükte olacak kararnamee 22 Nisan günü imza atmıştı. Trump, gerekirse söz konusu süreyi daha da uzatabileceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)