ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesiyle ilgili açıklama

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden-Erdoğan görüşmesinde, Afganistan, Doğu Akdeniz, İran, Karabağ ve Suriye hususlarının ele alınacağını duyurdu.

DÜNYA 07.06.2021, 22:06 08.06.2021, 17:14
ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesiyle ilgili açıklama

14 Haziran'daki NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın bir araya geleceği görüşme programının detayları açıklanmaya başladı.

"Biden, Erdoğan'ı yakından tanıyor"

Sullivan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin gerçekleştirdiği günlük basın toplantısına misafir olarak katılarak Biden'ın 10 Haziran tarihinde başlayacak Avrupa gezisinin detaylarını dile getirdi ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Haziran tarihinde Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde yapmayı planladığı ikili görüşme hususunda değerlendirmede bulunan Sullivan, "İki ülke liderinin, Afganistan, Doğu Akdeniz, İran, Karabağ ve Suriye gibi bölgesel hususlarda geniş ve kapsamlı bir ajandaları olacak." şeklinde konuştu.


(Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki)

"Erdoğan ve Biden 14 Haziran'ı sabırsızlıkla bekliyor"

Ülkemizin, Afganistan'daki müzakereler ve diplomasi hususunda oynayacağı rolün de görüşmede gündeme geleceğini belirten Sullivan, iki ülkenin fikir ayrılıklarına ilişkin konu başlıklarının da toplantıda masaya yatırılacağını ifade etti.

Sullivan, "Başkan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok yakından tanıyor ve bu iki isim birbiriyle uzun bir zaman geçirdi. Erdoğan ve Biden, ilişkilerin tüm boyutlarını yeniden gözden geçirmek için bu fırsatı değerlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyor." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)