ABD'den 400 PKK/YPG'li teröriste eğitim

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke kentinde 400 PKK/YPG'li teröriste daha silahlı eğitim verdi.

DÜNYA 22.07.2021, 18:00 24.07.2021, 20:12
ABD'den 400 PKK/YPG'li teröriste eğitim

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG işgali altındaki bölgelerde varlık gösteren ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, terör örgütü mensuplarına silahlı eğitim vermeyi sürdürüyor.

ABD, 400 teröristi daha eğitti

Yerel kaynaklardan aktarılan bilgiye göre, koalisyon güçlerinin 400 PKK/YPG'li teröriste yönelik silahlı eğitimi Haseke'nin Abdülaziz Dağı'nda gerçekleştirildi.

3 ay boyunca devam eden eğitimlerde, hafif, orta ve ağır silahların kullanımı, köylere sızma ve baskın yöntemleri teröristlere uygulamalı olarak aktarıldı.

Sözde 'mezuniyet töreni' düzenlendi

Eğitimlerin sona ermesiyle birlikte, Abdülaziz Dağı'nda teröristler için sözde 'mezuniyet töreni' yapıldı. Törene terör örgütü PKK/YPG'nin güdümündeki SDG'nin elebaşlarından 'Mazlum Abdi' kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bazı ABD'li komutanlar da katıldı.

Silahlı eğitimlerini bitiren teröristlerin Haseke'de PKK/YPG saflarına katılacağı belirtildi.

ABD ve Fransa'dan teröristlere eğitim

DEAŞ terör örgütüne karşı kurulan koalisyon içerisinde bulunan Fransa ve ABD, Fırat'ın doğusundaki Deyrizor ve Haseke topraklarında PKK/YPG'li teröristlere daha evvel de çeşitli askeri eğitimlerle destek sunmuştu.

Haseke'deki Spor Kompleksi bölgesi ve Abdülaziz Dağı ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası bölgesi eğitim alanına dönüştürüldü.

Söz konusu eğitimlerde, İHA'ların tespit ettiği noktaları karadan ele geçirme, silahların kullanımı, havadan indirme, topçu atışı ve üslere saldırıları önleme yöntemleri teröristlere uygulamalı olarak öğretiliyor. 

ABD helikopterleri için pist olarak kullanılan Spor Kompleksi'nde de PKK/YPG'li teröristlere uygulamalı olarak havadan indirme eğitimleri veriliyor.

Suriye'de halihazırda ABD himayesi altında hareket eden Fransız askerleri ise PKK/YPG'li teröristlere sık sık topçu atışı eğitimleri veriyor.

Yorumlar (0)