ABD'den '14 bin asker' açıklaması!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Bakanlığın da tekraren açıkladığı gibi, Orta Doğu’ya 14 bin asker göndermeyi asla tartışmadık ve değerlendirmedik." dedi.

DÜNYA 06.12.2019, 20:27
ABD'den '14 bin asker' açıklaması!

Bakan Esper, ABD’nin Orta Doğu’ya asker göndereceği iddialarının sürmesi üzerine yazılı bir açıklama paylaştı.

Esper, "Bakanlığın da tekraren açıkladığı gibi, Orta Doğu’ya 14 bin asker göndermeyi asla tartışmadık ve değerlendirmedik. Savunma Bakanlığı her zaman hasımlarımızın gelecekteki faaliyetlerine yanıt vermeye hazırdır ancak Pentagon, CENTCOM (Merkez Kuvvetler Komutanlığı) bölgesine 14 bin asker göndermeyi değerlendirmiyor. Bu haber yanlıştır.” açıklamasını yapmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump da konuyla ilgili Twitter hesabından, "Bugün Suudi Arabistan'a 12 bin asker göndereceğimiz yönünde çıkan haberler yanlış, daha da net söylemek gerekirse bu yalan haber." ifadelerini kullandı.

İlave asker haberi Washington'u karıştırdı

The Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin bölgeye 14 bin asker daha göndermeyi planladığını öne sürmüştü.

Bunun üzerine Missouri Senatörü Cumhuriyetçi Josh Hawley, gazetenin haberini Twitter hesabından paylaşarak, "Sadece bu yıl 14 bin asker gönderdikten sonra Pentagon'un Orta Doğu'da 14 bin ek asker istemesinin nedenini, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'ndeki oturumda dinlemek istiyorum. Pentagon bir kara savaşına mı hazırlanıyor?" ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)