ABD'de şimdi de "katil arı" paniği başladı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) krizinin merkez üssü gelen ABD'de şimdi de Asya tipi katil eşek arısı ortaya çıkarken arıların ülkeye nasıl geldiği henüz bilinmiyor.

DÜNYA 04.05.2020, 14:25
ABD'de şimdi de "katil arı" paniği başladı!

ABD'de gerek hükümet gerek halk Covid-19 kriziyle baş etmeye çalışırken şimdi de Asya tipi eşek arısı (Vespa Mandarinia) korkusu yaşanıyor. Asya'da her yıl onlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan katil arının ülkeye nasıl geldiği henüz tam olarak bilinmiyor.

"Çin'den geldi"

Uzmanlar arının boyutlarının oldukça büyük, ağzının korkunç ve kesici olduğunu dile getirerek ilk kez Washington eyaletinde görülen arının Çin'den ABD'ye gönderilmiş bir kargodan çıktığını ileri sürüyor.

"Peş peşe sokarlarsa öldürebilirler"

Washington Eyalet Üniversitesi'nden uzmanlar, "Boyu 5 santimetreye ulaşan bu arılar insanları peş peşe sokarsa insanları öldürebilir. Bundan dolayı bu dev arıların lakabı 'katil arı' olarak da biliniyorlar" ifadelerini kullandı.

Kısa sürede koloni oluşturabiliyorlar

Arıcılıkla uğraşan ABD'liler ise arıların kendi başlarına ancak 2 ila 3 yılda ülkenin doğu yakasına gelebileceklerini, fakat bir aracın arkasına yuva yapmaları halinde birkaç gün içerisinde bunun gerçekleşebileceğini söylüyorlar.

Öte yandan kısa sürede koloni oluşturabileceği belirtilen arının bir koloni halini alması için yalnızca birkaç arının yeterli olduğu kaydediliyor. Bunun gerçekleştiği takdirde de arılar ABD'de kalıcı olacak.

Yorumlar (0)