ABD'de koronavirüs protestosu: Silahlarıyla sokağa indiler!

ABD'nin Michigan eyaletinde bir grup, silahlarıyla sokağa inerek parlamento binasının önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Söz konusu grup, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle uygulanan karantinanın kaldırılması için çağrıda bulundu. 

DÜNYA 16.04.2020, 13:23 16.04.2020, 16:05

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) merkez üssü haline gelen ABD'de tespit edilen vaka sayısı 640 bini geçerken, hayatını kaybeden kişi sayısı da 30 bin 844 oldu. 

Michigan eyaletinde yaşamını yitiren kişi sayısı 1921'e yükseldi. Vaka sayısı ise 25 bin olarak kaydedildi. 

Eyalette kendilerini "Lüzumsuz Karantinaya Karşı Michigan Halkı" olarak nitelendiren bir grup, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı eyalette uygulanan karantinayı protesto etmek üzere Lansing şehrinde bulunan parlamento binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. 

Sokağa çıkma yasağının 30 Nisan gününe kadar uzatılması ve yeni sınırlamaların getirilmesi özellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçisi olan Cumhuriyetçileri sokağa döktü.

Silahlı grupların da sokağa döküldüğü fark edilirken, araçlarıyla çıkanlar da trafikte yoğunluk yaşanmasına sebep oldu.

Araçları ile konvoy meydana getirerek şehre giriş yapan grubun silahlı olması dikkatlerden kaçmadı. 

Protestocular, Michigan Valisi Gretchen Whitmer'in karantina uygulamasına karşı olduklarını kaydederek, ekonomik darboğazın yeni tip koronavirüsten (Covid-19) daha fazla insan öldürdüğünü ileri sürdü. 

Silahlı grup, "Karantinayı bitirin, çalışmamıza izin verin" ve "Michigan’ı yeniden açın" yazılı pankartlarla alınan kararlara tepki gösterdi.
 

Yorumlar (0)