ABD'de hortum faciası

ABD'nin Mississippi eyaletini etkileyen güçlü gök gürültülü fırtına ve hortum sebebiyle 23 kişinin can verdiği bildirildi. Aktarılan bilgilere göre, vefat sayısının artması bekleniyor.

DÜNYA 25.03.2023, 21:16
ABD'de hortum faciası

Mississippi Acil Durum Yönetimi Ajansı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, fırtına ve hortumlar nedeniyle aralarında bir baba ile evladının da olduğu minimum 23 kişinin vefat ettiği kaydedildi. 

Ajansın sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda vefat sayısı doğrulanarak 'çok sayıda kişinin yaralandığı ve dört kişinin kayıp olduğu' belirtildi ve "Ne yazık ki bu sayıların artması öngörülüyor." ifadesine yer verildi. 



"Canınızı korumak için derhal saklanın"

Mississippi Valisi Tate Reeves ise sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, faciadan etkilenenler için tıbbi destekleri etkinleştirdiklerinin, ambulans ve diğer tüm acil durum araçlarının sayısını artırdıklarının altını çizerek, arama kurtarma çalışmalarının aktif bir şekilde sürdürüldüğü bilgisini aktardı.

NWS (Ulusal Hava Durumu Servisi), afet evveli, Mississippi'nin 'Rolling Fork bölgesi yönünde ilerleyen bir kasırga' hususunda uyarıda bulunmuş, "Canınızı korumak için derhal saklanın." ifadesini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)