ABD'de gündem: Raflarda bebek maması kalmadı!

ABD'de bebek maması tedariğinde yaşanan sorunlar, ülkenin gündeminden düşmek bilmiyor. İçeriğinde pudra bulunan bebek mamalarının toplatılması, arz-talep dengesizliğine neden oluyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Beyaz Saray, "FDA, sorunu çözmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

DÜNYA 11.05.2022, 01:27 11.05.2022, 15:18 Hakan Öksüz
ABD'de gündem: Raflarda bebek maması kalmadı!

İçeriğinde pudra bulunan bebek mamalarının sağlık için tehlikeli olduğu gerekçesiyle toplatılması, ABD'de tedarik krizine neden olmuştu. Konuya dair açıklamada bulunan Beyaz Saray, sorunun çözülmesi için ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) yoğun bir çalışma dönemine girdiğini bildirdi.

ABD genelinde yaşanan bebek maması tedarik sorunlarında özellikle 2021 yılının ikinci yarısından itibaren artış görüldü. Raflarda bebek maması bulmakta güçlük çeken ebeveynler, yetkililere şikayet yağdırdı. 

Şubat ayında tesis kapatıldı!

2022 yılının Şubat ayında yaşanan bir başka olay ise bebek maması tedariğindeki sorunların büyümesine yol açtı. Abbott adlı firmanın tesisinde üretilen bebek mamalarının içeriğinde pudra olduğunu ortaya çıktı. Bunun bebek gelişimi için zararlı olduğu bildirildi ve Michigan'daki tesiste üretilen bebek mamaları toplatıldı.

Jen Psaki: "FDA ile mama üreticileri sorunu çözmeye çalışıyor"

Bebek maması üreticileri, ebeveynlerin yoğun talebini karşılamakta güçlük çekiyor. Konuya dair açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "FDA, bu sorunu çözüme kavuşturmaya çalışıyor. Bu çalışmada mama üreticilerinden de yardım alınıyor." dedi.

Yorumlar (0)