ABD'de festival alanına silahlı saldırı!

ABD'nin California eyaletindeki yemek festivalinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 kişi yaşamını yitirirken, 12 kişi de yaralandı.

DÜNYA 29.07.2019, 08:10 29.07.2019, 08:45
ABD'de festival alanına silahlı saldırı!

ABD medyasında bulunan haberlere göre, California'nın kuzeyinde her yaz düzenlenen Gilroy Sarımsak Festivali'nde silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Yetkililer, saldırıda ilk belirlemelere göre en az 3 kişinin yaşamını yitiridiğini, 12 kişinin de yaralandığını kaydetti. 

Silahlı saldırgan henüz yakalanamadı

Festival alanına polis ve ambulanslar sevk edilirken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Silahlı saldırganının henüz yakalanamadığı bildirildi.

Ölü ve yaralı sayısının artış göstermesinden endişe duyuluyor.

Görgü tanıkları, saldırganın 30'lu yaşlarda beyaz erkek olduğunu ve yarı otomatik silahla etrafa ateş açtığını kaydetti. Yerel basında yayınlanan videolarda, silah seslerinin ardından insanların panik halinde uzaklaşmaya çalışması görülüyor. 

Saldırı sırasında festival alanında olan 13 yaşındaki Evenny Reyes, "Gürültüyü duyunca havai fişek atıyorlar sandım ama birinin bacağının kanadığını görünce durumu anladım." dedi. 

Trump'tan açıklama geldi

Yaşananların ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Güvenlik güçlerinin Gilroy’da saldırının düzenlendiği bölgede olduğunu ifade eden Trump, saldırganın henüz yakalanamadığını ve bölgedeki herkesin dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar (0)