ABD'de bir polis, bıçakla üzerine koşan saldırganı vurdu: Olay kameralara yansıdı

ABD'de bir polis, gece saatlerinde trafik kontrolü yaptığı esnada bıçakla üzerine doğru koşan bir saldırgana kurşun yağdırdı.  

DÜNYA 26.04.2021, 16:47 27.04.2021, 13:59
ABD'de bir polis, bıçakla üzerine koşan saldırganı vurdu: Olay kameralara yansıdı

ABD’nin Tennessee eyaletinde Cuma günü yaşanan olayda, gece saatlerinde trafik kontrolü yapan bir polis, elinde kasap bıçağıyla üzerine doğru koşan bir saldırgana silahla ateş etti.

Kasap bıçağıyla polisin üstüne koştu

ABD’li Polis Christopher Royer, gece saatlerinde rutin kontrol yaptığı sırada polis arabasıyla plakasının farklı bir otomobil üzerine kayıtlı olduğunu belirlediği beyaz bir araya yanaştı. Polisin yanaştığını gören araçtaki bir şahıs araçtan inip önce polis arabasına binmeye çalıştı daha sonra elindeki kasap bıçaklarıyla polisin üzerine doğru koşmaya başladı. Polis Royer, bıçakları bırakması ve araçta kalması yönünde saldırganı “Seni vurmak istemiyorum” diyerek uyardı. Saldırganın koşmaya devam ettiğini gören polis memuru, saldırgana 3 el ateş etmek zorunda kaldı. Olayda yaralanan saldırganın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Olay kameraya yansıdı

Nashville Metropolitan Polis Departmanı Şefi John Drake olaya ilişkin basın toplantısı düzenlerken polisin eylemini "haklı" olarak değerlendirdi. Polisin vücut kamerası görüntülerinde başka bir seçeneğinin olmadığının aşikar olduğunu belirten Drake, saldırganın aracının çalıntı olup olmadığını tespit etmek için durdurulduğunu ve yapılan incelemelerde araçta esrar bulunduğunu da açıkladı. 

Öte yandan polis memurunun, üzerine doğru koşan saldırgana ateş ettiği anlar kameralara böyle yansıdı.

Yorumlar (0)