ABD basını: Bu savaş uçağı pilotlarıyla olmaz

National Interest (NI), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deniz Kuvvetleri'nde görev yapan savaş uçağı pilotlarının Rus ve Çinli rakiplerini yenebilecek yetenekte olmadığını haberleştirdi.

DÜNYA 15.11.2019, 09:48
ABD basını: Bu savaş uçağı pilotlarıyla olmaz

National Interest'e (NI) konuşan Amerikalı denizci subay Graham Scarbro, F A-18 avcı bombardıman uçağı pilotlarının yüksek teknolojik savaşa etkin bir şekilde hazırlanmaları için eğitim sırasında daha fazla füze atmaları gerektiğini söyledi.

Amerikalı denizci subay Graham Scarbro, füze atışı simülasyonlarının gerçek savaş deneyiminin yerini alamayacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Mevcut deniz kuvvetleri uçak filosu, sınıfına ait füzeleri havadan havaya nadiren fırlatıyor. Fakat, savaş hedefleri eğitim parametreleri havadan havaya, havadan yere ve diğerleri arasında çok fazla parçaya ayrılmış bulunuyor."

"Rusya ve Çin'e karşı büyük kayıplar olur"

Amerikalı denizci subay Graham Scarbro, Rusya ve Çin ile askerî bir karşılaşma olması hâlinde, bu eksiklerin büyük askerî kayıplara yol açacağını söyleyerek, bundan kaçınmak için durumun barış zamanında düzeltilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Japonya ile kriz çıkmıştı

Geçtiğimiz hafta da ABD Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağı pilotu, Japonya'da eğitim bombasını yanlışlıkla hedef bölgesi dışında bir noktaya düşürerek ABD ile Japonya arasında gerginliğin yaşanmasına neden olmuştu.

Yorumlar (0)