ABD bankaları peş peşe iflas etti

ABD'de SVB'nin sonrasında Signature Bank da iflasını duyurdu. İki bankanın iflasına dair gerçekleştirilen ortak bilgilendirmede, mevduatları bulunanları koruyacak kararlar sonucu meydana gelebilecek herhangi bir kaybın vergi mükelleflerince karşılanmayacağına işaret edildi.

DÜNYA 13.03.2023, 08:19
ABD bankaları peş peşe iflas etti

ABD'de SVB'nin sonrasında Signature Bank da iflasını paylaştı. New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumunca mevduat sahiplerini koruyabilmek adına Signature Bank'a kayyum atandığı açıklandı.

FDIC sigortalı olduğu açıklandı

Signature Bank'ın, 31 Aralık 2022 tarihinden başlayarak ortalama 110,4 milyar dolarlık varlığı ve 88,6 milyar dolar kadar mevduatı olduğunun belirtildiği açıklamada, söz konusu bankanın FDIC sigortalı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, DFS'nin kullanıcıların korunması, regüle ettiği kuruluşların sağlıklı bir gidişatla küresel finansal işleyişinin istikrarını korumak adına piyasa trendlerini takip ederek diğer kurumlarla benzer bir iş birliği içerisinde bulunduğu vurgulandı.

SVB iflasını duyurmuştu

Kaliforniya merkezli hizmet sağlayan SVB'nin, yaklaşık 21 milyar dolarlık tahvilini ortalama 1,8 milyar dolar zarar ederek kapatması ve 2 milyar dolardan fazla sermaye yükselişine gideceğini açıklamasının ardından hisse fiyatı yüzde 60'dan çok değer kaybı yaşamıştı.

SVB'nin iflası, 2008 senesi küresel finansal krizinin ardından ABD'de kayıtlara düşülen en büyük banka iflaslarından bir tanesi olarak biliniyor. Bu çeşitte en büyük iflas, 2008 yılındaki kriz esnasında Washington Mutual tarafından meydana gelmişti.

Yorumlar (1)
Zeynep saka ayyıldız 1 yıl önce
Ticari kuralları hiçe sayarak
Türkiye'yi batırmak istiyor iken yaptıkları aptalca hatalar
ABD bankalarını batiracak
Erdoğan iyi dayandı
Pislik yapan ABD bankalari dökülüyor