AB: "Türkiye, harita üstünde bize yakın olsa da..."

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu'nun başkanlığını yürüten Ursula von der Leyen, harita üstünde yakın olsa da Türkiye'nin birlikten giderek uzaklaştığını söyledi. 

DÜNYA 17.09.2020, 09:57 17.09.2020, 11:32
AB: "Türkiye, harita üstünde bize yakın olsa da..."

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu'nun başkanlığını yürüten Ursula von der Leyen, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerginliği konusunda sessiz kalmıştı. 

Sessizliğine son veren Ursula von der Leyen, Doğu Akdeniz gerginliğine ilişkin müzakerelerin devam ettiğini belirtti.

"Türkiye giderek uzaklaşıyor"

Ursula von der Leyen, AP (Avrupa Parlamentosu) Genel Kurulu'nda düzenlenen toplantıda Türkiye'ye yönelik yaptırım meselesinin görüşülmediğini duyurdu. 

Türkiye'yi "kritik bir komşu" olarak nitelendiren ve hep böyle kalacağını kaydeden Ursula von der Leyen, harita üstünde yakın olsa da Türkiye'nin birlikten giderek uzaklaştığını söyledi. 

"Antalya Limanı'na dönmesi iyi bir adım"

Ursula von der Leyen, Doğu Akdeniz'de tansiyonun azaltılmasının herkese fayda sağlayacağını belirterek, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı'na dönmesini "iyi bir adım" olarak değerlendirdi. 

Tek taraflı hamlelerden uzak durulması gerektiğini aktaran Ursula von der Leyen, görüşmeleri sürdürmenin barış ve istikrar için tek yol olduğuna dikkat çekti. 

Ne olmuştu?

Oruç Reis, 10 Ağustos günü sismik arama ve araştırma faaliyetlerine başlamıştı.

Yaklaşık 3.500 kilometrelik bir alanda veri topladığı öğrenile Oruç Reis, düzenli bir şekilde gerçekleştirilen bakım ve ikmal için Antalya Limanı'na yanaşmıştı.

Söz konusu sismik araştırma gemisinin burada bakıma alındığı ve mürettebatın güvertede bazı çalışmalarda bulunduğu fark edilmişti.

Bakım ve ikmalin ardından tekrar bir NAVTEX ilan edileceği ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerin sürdürüleceği bildirilmişti. 

Yorumlar (0)