AB, Putin'in restini gördü! Gerilim tırmanıyor: "Putin'i ciddiye almalıyız"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki savaşta nükleer silah kullanabileceği konusundaki tehditlerini ciddiye alması gerektiğini ifade etti.  

DÜNYA 24.09.2022, 14:33
AB, Putin'in restini gördü! Gerilim tırmanıyor: "Putin'i ciddiye almalıyız"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın 4 bölgesinde referandum düzenlenmesi ve Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesine yönelik İngiliz medyasına açıklamalarda bulundu. 

“Savaş tehlikeli bir noktaya ulaştı”

Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehditlerini, Avrupa Birliği’nin ciddiye alması gerektiğini belirterek savaşın "tehlikeli bir ana" ulaştığını aktardı. Borrell, "Bu oldukça tehlikeli bir an, çünkü Rus ordusu bir köşede sıkıştı. Putin'in nükleer silah tehditli tepkisi gerçekten çok korkunç" sözlerini kullandı. 

"İnsanlar bunun bir blöf olmadığını ifade ettiğinde ciddiye almalısınız" 

Borrell, Putin'in Rusya’nın çeşitli kitle imha silahlarına sahip olduğunu ve sahip olduğu bütün araçları kullanacağını ifade etmesi, bunun blöf olmadığını belirttiği konuşmasına dikkat çekerek, "İnsanlar bunun bir blöf olmadığını belirttiğinde onları ciddiye almalısınız" sözlerini kullandı. Borrell, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve  egemenliğini koruyan bir diplomatik çözüme ulaşılması gerektiğini belirterek, "Aksi durumda bir savaşı bitirebiliriz, fakat barış sağlanamaz ve yeniden bir savaş daha çıkar” açıklamasını yaptı.

Putin ne demişti? 

Putin geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, Kiev yönetiminin ve Batılı ülkelerin kendilerini Zaporijya Nükleer Santrali'ni bombalamak dahil olmak üzere çoğu kez nükleer saldırılarla tehdit ettiğini aktararak, "Nükleer şantajda bulundular. Rusya ile ilgili bu tarz açıklamalara izin verenlere, Rusya’nın da çeşitli imha yöntemlerine sahip olduğunu ve birtakım bileşenlerinde NATO ülkelerininkinden daha modern olduğunu belirtmek isterim. Halkımız, ülkemizi korumak için tabii ki elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız. Batı, Rusya’yı yok etmeye çalışıyor. Batı, Ukrayna-Rusya barışını istemiyor. SSCB'yi böldüler, şimdi Rusya'ya sıra geldi. Hedefimiz Donbass'ı özgürleştirmek. Toprak bütünlüğümüzü korumak amacıyla her türlü silahı kullanırız. Batı'ya söylüyorum, cevap verecek çok sayıda silahımız var. Bu blöf değil" sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)