Hamsik: Gelecekte teknik direktör olacağım

Slovakya basınına açıklamalarda bulunan Trabzonspor’un dünyaca ünlü yıldızı Marek Hamsik, “Gelecekte teknik direktör olacağım. Futboldan kopmam mümkün değil” dedi.

SPOR 24.09.2022, 14:49 26.09.2022, 10:22
Hamsik: Gelecekte teknik direktör olacağım

Ülkesi Slovakya’da kendi adını taşıyan bir futbol akademisi bulunan Marek Hamsik, basına verdiği demeçte gelecek kariyerine ilişkin önemli ipuçları verdi. Ne zaman emekli olacağına henüz karar vermediğini belirten 35 yaşındaki yıldız orta saha, “Gelecekte teknik direktör olacaktım. Futbolculuk kariyerim boyunca çok önemli antrenörler ile çalışma fırsatım oldu. Onlardan çok şey öğrendim. Futboldan kopmam mümkün değil. Emekli olduktan sonra teknik direktör olarak çalışmalarımı sürdüreceğim” şeklinde konuştu. 

Sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor

Transfermarkt verilerine göre göre güncel piyasa değeri 2,5 milyon avro olan Slovak yıldız, profesyonel futbol kariyerine 2002 yılında Slovan Bratislava’da başladı. 2004 yılında 500 bin avro bonservis bedeliyle İtalya’nın Brescia takımına transfer olan Hamsik, burada gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti. 2007 yılında bir diğer İtalyan kulübü Napoli’ye 5,5 milyon avro bonservis ücreti ile imza atan yıldız futbolcu, mavi-beyazlılarda 12 sezon forma giyerek kulübün sembol isimlerinden biri haline geldi. 2019 yılında 20 milyon avro bonservis bedeliyle Çin ekibi DL Yifang’a transfer olan Hamsik, 2 sene sonra ise İsveç’in Göteborg takımına geçiş yaptı. 2021 yılının temmuz ayında Trabzonspor’la anlaşan deneyimli futbolcu, burada Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşayarak adını tarihe yazdırdı. Slovak yıldızın bordo-mavililer ile olan sözleşmesi sezon sonu bitecek. 

Yorumlar (0)