AB'den Yunanistan'la ilgili "tepkisimsi" açıklamalar!

Avrupa Birliğinin destekleyici tavrından cesaret alan Yunanistan uluslararası hukuk ihlallerini ve insanlık dışı uygulamalarını yeni metotlarla güçlendiriyor. AB'den yüksek sesle yapılmış bir açıklama yok. Uluslarası basının sıkıştırmalarıyla zaman zaman "hukuk ihlal edilmemeli" gibi iki diş arasından çıkan tepkisimsi açıklamalar yapılıyor.

DÜNYA 12.03.2020, 13:46
AB'den Yunanistan'la ilgili "tepkisimsi" açıklamalar!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, gazetecilerin Yunanistan ile ilgili ısrarlı sorularına "sığınma hakkına uyulmalı" cevabını verdi.

The Guardian gazetesindeki habere göre Avrupa Birliği Komisyonun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson'a, "Yunanistan'da sınırı geçmek isteyen sığınmacıların uluslararası hukuka aykırı şekilde yargı sürecinin olmadığı gizli mekanlarda tutulduğu" iddiaları soruldu.

AB Komisyonun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, bu konuyu Yunanistan ziyaretinde yetkililerle görüşeceğini ifade ederek, "Bu gibi geçici gözaltı merkezleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. Tabii ki bir süre için gelen insanları gözaltında tutabilirsiniz fakat şiddet uygulayamazsınız." diye konuştu.

Avrupa Birliği sınırlarındaki kişilerin sığınma hakkı olduğunu söyleyen Ylva Johansson, bunun uluslararası hukukun parçası olduğunu ve askıya alınamayacağını kaydetti.

Yorumlar (0)