AB'den bir ilk! Finansal erişim hakları kaldırıldı

Avrupa Birliği (AB), kredi derecelendirme kuruluşlarını yeterince denetlemedikleri gerekçesiyle 5 ülkenin finansal piyasalardaki erişim haklarını kaldırdı.

DÜNYA 29.07.2019, 17:41 29.07.2019, 17:47
AB'den bir ilk! Finansal erişim hakları kaldırıldı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üçüncü ülkelerin birlik finansal hizmetlerine erişimlerini sağlayan 'denkliklerinin' yeniden değerlendirildiğini bildirdi. 

Açıklamada, Avustralya, Kanada, Arjantin, Brezilya ve Singapur'un birlik finansal piyasalarına erişim haklarının yürürlükten kaldırıldığı aktarıldı. Gerekçe olarak da bu ülkelerin, kredi değerlendirme kuruluşlarını AB standartlarında denetlememeleri gösterildi. 

AB denkliğinin birlik dışındaki ülkelerde finansal hizmetler sunan şirket veya kurumlara aynı düzenlemeleri ve denetimleri uyguladıkları takdirde Avrupa'da işlem yapma hakkı tanıdığı hatırlatılan açıklamada, ABD, Japonya, Meksika ve Hong Kong'un mevcut denkliğinin uzatıldığı kaydedildi.

AB tarafından ilk kez uygulanan denklik iptali kararı, Brexit hazırlığında olan İngiltere'nin ayrılık sonrasında AB piyasalarına erişimi için birlik kurallarına uyması gerektiği uyarısı olarak da değerlendirildi.

Yorumlar (0)