20 kişilik maskeli saldırganlar DEAŞ çıktı

Tacikistan'da sınır karakoluna 20 kişilik maskeli ve silahlı bir grup baskın düzenlemiş, baskında 2 Tacik askeri ölürken, maskeli çeteden 15'i de etkisiz hâle getirilmişti. Çete mensubu 5 kişinin de sağ yakalandığı baskını düzenleyenlerin DEAŞ militanları olduğu belirlendi.

DÜNYA 06.11.2019, 12:54
20 kişilik maskeli saldırganlar DEAŞ çıktı

Tacikistan yetkilileri, ülkeye yasa dışı yollarla Afganistan'dan sızan yüzleri maskeli kişilerin ağır silahlarla dün gece bir sınır karakoluna saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Tacik yetkililer, silahlı saldırıyı düzenleyen 20 kişilik maskeli grubun DEAŞ militanları olduğununun tespit edildiğini açıkladı.

Karakol baskınına ilişkin açıklama Tacikistan Sınır Koruma Birlikleri Basın Ofisinden yapıldı. Açıklamada dün gece yerel saatle 03.23'te Sultanabad askeri birliğine bağlı İşkobod sınır karakoluna saldıran 20 kişilik maskeli ve silahlı grubun, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğunun belirlendiği bildirildi.

20 saldırgandan sağ olarak yakalanan 5 saldırganın ilk ifadelerine göre, silahlı çetenin 3 Kasım'da terör örgütü DEAŞ tarafından özel görevlendirmeyle Afganistan'ın Kalai Zol bölgesinden yasa dışı yollarla Tacikistan'ın Hatlan vilayetine geçti.

DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Dün gece İşobod sınır karakoluna saldıran maskeli ve silahlı 20 kişilik grup ile Tacik güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 20 saldırgandan 15'i öldürülmüş, 5'i de sağ yakalanmıştı. Saldırıda 2 Tacik askeri de yaşamını yitirmişti.

Başkent Duşanbe'nin 60 kilometre batısında bulunan İşkobod sınır karakolu Tacikistan'ın Özbekistan ile sınırı yakınındaki Rudaki ilçesinde bulunuyor.

Yorumlar (0)