Yerli otomobil 2019’un sonunda hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil prototipinin 2019’un sonunda görülebileceğini, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Gürcan Karakaş ve ekibinin 500 kilometreyi yakalayacak bir araç üzerinde çalıştığını söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.05.2019, 15:27
Yerli otomobil 2019’un sonunda hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Patent ve Marka Kurumu’nda (TÜRKPATENT) düzenlenen iftarda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerli otomobilde gelinen sürece ilişkin bilgi veren Varank, “Türkiye’nin Otomobili Projesi’ni bir teknoloji projesi olarak, otomotiv sanayimizi dönüştürecek, güçlü ülkelerle rekabetçi hale getirecek bir proje olarak görüyoruz.” dedi.

Bakan Varank, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ve ekibinin tamamen elektrikli ve rakipleriyle yarışacak bir otomobil için özverili bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.

PROTOTİP 2019’UN SONUNDA

Projenin planlandığı gibi devam ettiğini söyleyen Varank, “2019’un sonunda bir prototip göreceğiz, buna hep birlikte şahitlik edeceğiz. 2022 yılında da muhtemelen ikinci yarısında inşallah araçlar satışa çıkmış olacak. Yollarımızda Türkiye’nin otomobilini görmüş olacağız.” açıklamasında bulundu.

Bu çalışmanın sadece yerli otomobil için değil bir marka ortaya çıkarmak için devam ettiğini belirten Varank, ekibin bu çerçevede 15 yıllık bir plan ortaya koyduğunu, bu süreçte 5 model ve 3 facelift yapılmasının planlandığını anlattı.

500 KİLOMETRE MENZİL HEDEFİ

Projenin Ar-Ge merkezini yakın zamanda ilan edebileceklerini ve fabrikanın yerine ilişkin görüşmelerin yapıldığını söyleyen Varank, otomobilin menziline ilişkin “500 kilometreyi yakalayacak bir araç üzerinde çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, yerli otomobil çalışmalarıyla eş zamanlı marka kimliği ve isim çalışmalarına da başlandığını kaydetti.

Yorumlar (0)