Yaşam belirtisi göstermişti! Uzay şirketleri harekete geçti

Venüs'te fosfin gazının tespit edilmesinin ardından uzay şirketleri söz konusu gezegeni keşfetmek için adım attı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.09.2020, 15:19 23.09.2020, 17:31
Yaşam belirtisi göstermişti! Uzay şirketleri harekete geçti

Venüs'ün asidik bulutlarında fosfin isimli bir gaz bulunmuş, bilim insanları söz konusu gazın potansiyel hayat belirtisi olduğuna dikkat çekmişlerdi. 

Bilim insanları, Hawaii'de yer alan James Clerk Maxwell Teleskopu sayesinde fosfin gazını saptadıklarını kaydetmişti. Ayrıca, Şili'de bulunan ALMA (Atacama) teleskop dizisi ile bunun teyit edildiği belirtilmişti. 

Uzay şirketleri, Venüs gezegeninde hayat belirtilerinin tespit edilmesi üzerine heyecanlandı. 

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), iki ayrı Venüs misyonu yürütmeyi düşünüyordu.

Fosfin gazının tespit edilmesinin ardından hedeflerine farklı bir yön verecek olan NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), söz konusu gezegende fosfin gazı ile yabancı hayat belirtisi aramaya başlayacak. 

Rusya da harekete geçti

Roscosmos (Rusya Federal Uzay Ajansı) da Venüs gezegenini yakından takip etmeye başladı.

Söz konusu ajansın başkanlığını yürüten Dmitriy Rogozin, Venüs gezegenini "Rus gezegeni" olarak nitelendirmişti. Rogozin, Venüs gezegeninde araştırma yapmak üzere milli bir projeye imza atacaklarını söylemişti. 

Venüs gezegeninde fosfin gazının bulunmasının ardından Yuri Milner tarafından destek verilen bir kuruluş, keşif misyonunu gerçekleştirmenin yöntemlerini incelemek üzere bilim insanlarından meydana gelen bir ekip kurduğunu duyurdu. 

Bilim insanları, Venüs'te tespit edilen fosfin gazının varlığına sadece canlıların neden olabileceğini ifade ediyor. 

Fakat bilim insanlarından bazıları da fosfin gazının, henüz tanımlanamayan jeolojik aşamalar nedeniyle ortaya çıkmış olabileceğini belirtiyor. 

Yorumlar (0)