WhatsApp Web'de güncelleme: Milyonlarca kullanıcı bunu bekliyordu

WhatsApp, geliştirilen yeni özellikle birlikte web sürümüne bağlanırken, telefondan bağımsız çalışma imkânı sunacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.03.2021, 14:31 28.03.2021, 09:09
WhatsApp Web'de güncelleme: Milyonlarca kullanıcı bunu bekliyordu

WhatsApp’ın geçtiğimiz aylarda kullanıcı verilerini, sosyal medya platformu Facebook ile paylaşacağını açıklaması ve WhatsApp kullanıcılarını kabul etmeye zorlaması, ciddi oranda kullanıcı kaybına sebep olmuştu.

Kullanıcıların ilgisini geri kazanmak için çabalıyor

Kullanıcı verilerinin paylaşılması tartışmalarının ardından kullanıcı kaybına uğrayan WhatsApp, şimdi ise kaybettiği kullanıcıları geri kazanmak için girişimlerde bulunuyor. WhatsApp Web ile ilgili yeni geliştirme üzerinde çalışan şirket, WhatsApp Web’e telefonsuz bağlanma imkânı sunan bir güncelleme üzerine çalışıyor.

Mevcut WhatsApp Web uygulamasının şu an kullanımı için kullanıcını cep telefonunun internete bağlı olma şartı var. Telefonlarını ve bilgisayarlarını internete bağlayan kullanıcılar, telefondan bilgisayara okuttukları bir karekodla WhatsApp’ın web sürümünü kullanabiliyor. İnternet kesildiğinde ise WhatsApp Web bağlantısı kesiliyor.

Kısa süre içinde kullanıma sunulacak

Yeni gelişmelere göre şirket, WhatsApp Web uygulamasındaki telefon zorunluluğunu ortadan kaldırmayı düşünüyor. Bu yeni gelişme ve gelecek güncellemeyle birlikte kullanıcılar, artık WhatsApp Web’i kullanmak için telefonlarını yanlarında bulundurmak veya telefonlarını internete bağlamak zorunda kalmayacak. Kullanıcıların telefonlarında internet bağlantısı bulunmasa bile WhatsApp Web’i kullanabilecek. Detayların henüz açıklanmadığı bu yeni özelliğin kısa sürede kullanıma sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)