Nevra Serezli’ye Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi!

2005 yılından bu yana Sabancı Vakfı tarafından verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" bu yıl, usta sanatçı Nevra Serezli’ye layık görüldü. Vakıf başkanı Güler Sabancı, ödülü Nevra Serezli’ye vermenin kendileri için memnuniyet kaynağı olduğunu aktardı. Sabancı Vakfı tarafından haber, bir video ile duyuruldu.

KÜLTÜR-SANAT 26.03.2021, 14:55 26.03.2021, 18:03
Nevra Serezli’ye Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi!

Sakıp Sabancı’nın ailesi tarafından kurulan Sabancı Vakfı, 2005 yılından bu yana özel bir ödül veriyor. Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Tiyatro sanatında gelişime katkı vermiş usta sanatçılara verilirken, ustalara saygı ve minnet duyma amacı da taşıyor. 2021 yılında ödülün sahibi ise, usta sanatçı Nevra Serezli olarak açıklandı. Vakıf, lise yıllarında “May Fair Lady” müzikaliyle alkış toplayan ve tiyatro eğitimini Amerika’da sürdürmüş olan Serezli için özel bir video hazırladı.

22 yaşında ‘Cengiz Han’ın Bisikleti’ adlı oyunla sahnedeydi

Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Haldun Dormen ve Haldun Taner gibi ustalarla büyüdüğüne dikkat çekilen Nevra Serezli’nin, henüz 22 yaşındayken Dormen Tiyatrosu’nda ‘Cengiz Han’ın Bisikleti’ adlı oyunla sahneye çıktığı belirtildi. Deve Kulu Kabare ve Hisseli Harikalar Kumpanyası gibi önemli müzikallerde de görev aldığı hatırlatılan Serezli’nin, Sihirli Annem dizisinde canlandırdığı ‘Dudu’ karakteriyle de bir döneme damga vurduğu hatırlatıldı. Sayısız ödüle sahip olan Nevra Serezli’nin bu kez Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü için sahnede olduğuna dikkat çeken Vakıf, Serezli’ye bu ödülü vermekten duydu mutluluğu dile getirdi.

Ödül, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin açılışında takdim edilecek

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, tiyatro sanatının sürdürülebilir olması için bir çok çalışmaya imza attıklarına dikkat çekerken, sanatın gücüyle toplumsal sorunlara farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yürüklerine işaret etti. 20 yıldır Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'ni düzenlediklerini söyleyen Güler Sabancı, bu kapsamda verilen ödülü usta sanatçı Nevra Serezli'ye vereceklerinden dolayı memnun olduklarını belirtti. Sabancı Serezli’ye ödülü, salgın nedeniyle 27 Nisan'da gerçekleştirmeyi planladıkları" 22. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali"nin açılış töreninde vereceklerini belirtti. Ödül bu zamana kadar Haldun Dormen, Bozkurt Kuruç, Müşfik Kenter, Cüneyt Gökçer, Rutkay Aziz, Ayten Gökçer, Cihan Ünal, Işıl Kasapoğlu, Erdal Özyağcılar ve Ayla Algan gibi usta isimler verildi.

Nevra Serezli’den 27 Mart’a özel bildiri

Ödüle layık görülen Nevra Serezli ise, ayrıca 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'ne de özel bir bildiriyi paylaştı. Pandeminin performans sanatlarına zor zamanlar yaşattığına dikkat çeken Serezli, belirsizliğin içerisinde bu meslekte olan kişilerin güçlükle yaşam sürdürdüklerine dikkat çekti. İnternet sayesinde dinamik ve yenlikçi yollarla izleyiciyle bağ kurulmasının önemli olduğuna dikkat çeken Serezli, tiyatro kültürün insanlar burada var olduğu sürece yaşamaya devam edeceğini de ekledi. Yakın gelecekte yeni bir enerjiyle sahnelerde olacaklarını söyleyen Serezli, herkesin paylaştığı dünyaya dair yeni anlayışlar ve umutların meyvelerinin geleceğini söyledi. Nevra Serezli son olarak, “Ağaçlar Ayakta Ölür” adlı oyunla yıllar sonra tiyatro sahnelerine dönmüştü.

Yorumlar (0)