WhatsApp'tan yayılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajına dikkat! Sakın tıklamayın

WhatsApp’tan bir spor markasının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediyesi olarak 1 milyon çift ayakkabı verdiğini içeren mesajı aldıysanız aman dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi...

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.03.2021, 12:58 08.03.2021, 10:20 Hanife
WhatsApp'tan yayılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajına dikkat! Sakın tıklamayın

En son yeni gizlilik sözleşmesi ile gündeme gelen anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, dolandırıcıların sıkça uğradığı bir platform haline geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günün yaklaşması ile WhatsApp üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi yayılmaya başladı.

Ayakkabı mesajına dikkat! Sakın tıklamayın

Son günlerde WhatsApp'ta, “Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!” başlıklı bir mesaj dolaşıyor.

Siber güvenlik kurulumu Bitdefender’ın Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu iletiyi alan kullanıcıları uyararak,  mesajla birlikte gönderilen linke tıklanmaması gerektiğini belirtti.

Tıklandığında diğer kişilere gidiyor

Kadınlar Günü’nü dolasıyla kampanya yapıldığını belirten WhatsApp mesajındaki linke tıklandığında ise aynı mesaj, tıklayan kullanıcının kişi listesindeki herkese gidiyor.

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, şirketin böyle bir hediye dağıtımının olmadığını belirterek benzer mesajlarda kullanıcıların dikkat etmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:

1- Gelen mesajın içeriğinde resmi logonun bulunması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez.
2-  Eğer WhatsApp mesajı sizden sadece iletideki linke tıklamanızı isterse tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyi ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyük ise kesinlikle bir tehlikeli bir mesajdır.
3- Kampanya ve hediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin.
4- Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.
 

Yorumlar (0)