"Uzayda kamuflaj" alay konusu oldu!

ABD Uzay Kuvvetleri'nin ilk üniformasında gök cisimlerinden hiçbir esinti bulunmaması alay konusu oldu. Toprak rengi kamuflaj üniforma için "Daha önce uzayı hiç görmemişler mi" ifadeleri kullanıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.01.2020, 19:51
"Uzayda kamuflaj" alay konusu oldu!

ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük iddiayla kurdurduğu "Uzay Kuvvetleri"nin üniforması görücüye çıktı.

Trump'ın 20 Aralık 2019'da "ABD ordusunun altıncı kuvveti" olarak kurulması emrini imzalamasından yaklaşık bir ay sonra, Uzay Kuvvetleri, Twitter hesabından (@SpaceForceDoD) resmi logolu üniformanın fotoğrafını paylaştı.

"Uzaydan hiçbir esinti taşımayan" toprak rengi kamuflaj üniformasına sosyal medyada alay konusu oldu. "ABD Uzay Kuvvetleri", ordunun geleneksel üniformalarını yeniden değerlendirerek "tasarım ve üretim aşamasında" tasarrufa gittiklerini söyledi.

"Daha önce uzayı hiç görmemişler mi"

"Military.com" sitesi, üniformanın dört yıldız rütbesinden dolayı "Uzay Kuvvetleri"nin ilk komutanı John Raymond'a ait olması gerektiğini belirtti. 

Uzayı çağrıştıran renklerin kullanılmaması üzerine bir kullanıcı "Daha önce uzayı hiç görmemişler mi" tepkisini gösterdi.

"Uzayda kaç ağaç bulmayı bekliyorsunuz?"

Yazar James Felton'ın "Uzayda kaç ağaç bulmayı bekliyorsunuz?" tweetine, bir başka kullanıcı, "Yapma, Jim. Ewokları savaşta yenmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsun." yanıtını verdi.

Yorumlar (0)