Uçan süpürge gerçek oldu: Adanalı lise mezunu genç, uçan süpürge üretti

Adana Adliyesinde memur olarak görev alan Koray Başsarı, uçan bir süpürge üretti. AR-GE çalışması süren ve yerden 1 buçuk santimetre yükseğe çıkabilen süpürgenin üreticisi Koray başsarı, seri üretimi için destek bekliyor.  

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.09.2021, 11:31 10.09.2021, 12:30
Uçan süpürge gerçek oldu: Adanalı lise mezunu genç, uçan süpürge üretti

Adana Adliyesinde memur olan lise mezunu 32 yaşındaki Koray Başsarı, son dönemde popüler olan robot süpürgelerden esinlenerek uçan bir süpürge üretmek istedi. İlk başta yazılımını daha sonra ise tasarımını yapan Başsarı, yuvarlak bir süpürge üretti. 

“Yerden 1 buçuk cm yükseliyor”

Yerden 1 buçuk cm yükseğe çıkabilen süpürgenin AR-GE çalışmaları sürüyor. Statik elektrikle çalışan ve manyetik sayesinde havada kalabilen uçan süpürgenin seri üretime geçirilmesi için Başsarı, destek bekliyor.

 

"5-6 aylık bir çalışmayla tamamlamayı düşünüyoruz" 

Konuya ilişkin açıklama yapan Başsarı, “Günümüzdeki akıllı süpürge makinelerine baktığımızda yükseklikleri aşmalarında problem yaşadıklarını gördüm. Böylece uçan süpürge fikri aklıma geldi. 8 aydır AR-GE çalışmasını yapıyorum. Manyetiği kullanarak havada kalıyor ve yazılım yoluyla hangi yöne gidebileceğini ayarlayabiliyoruz. Ona komut verebiliyoruz. 5-6 aylık bir çalışmanın sonunda tamamlamayı düşünüyoruz. Statik elektrikle çekim yapmakta, planımız böyle” şeklinde konuştu. 

200 bin TL’lik bir yatırım ile uçan süpürgenin seri üretime hazır olabileceğini ifade eden Başsarı, "Şu anda görüştüğümüz kişiler var ve onların yardımıyla yol olmak istiyoruz. 200 bin TL gibi bir rakam lazım. Firmaların bazı teklifleri oldu. Uçan süpürge gerçek oldu, geleceğin süpürgesi artık diyebiliriz. Ben geleceğin teknolojisi olarak görüyorum bunu. Uzay teknolojisini ilk başta evlerde başlatmış olacağız. Bu ürünü yurt dışına satarak döviz kazanabiliriz. Milyarlarca eve bu ürünü sunabiliriz” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)