Twitter’da yeni dönem: Artık paralı olacak!

Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından olan Twitter, ‘Süper Takip’ özelliğini kullanıma sundu. Böylelikle hesaplara artık belirli bir ücret karşılığında abone olunabilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.10.2021, 10:01
Twitter’da yeni dönem: Artık paralı olacak!

Twitter, asıl amacı bağış şeklinde gelir etmek olan ‘Süper Takip’ özelliğini aktif etti. Böylelikle istediğiniz bir içerik üreticisinin hesabına abone olmak mümkün olacak. Ve kullanıcı ücretli paylaşımlara da erişim sağlayabilecek. Bu tip hesaplara da ‘süper takipçi’ ikonu yerleştiren Twitter, bu kullanıcıları da diğerlerinden bu şekilde ayırmış olacak.

Twitter’in yeni aktif ettiği bağış sistemi, diğer sosyal medya platformlarında da bir süredir kullanılıyor. Örneğin Youtube ‘Katıl’ özelliği ile içerik üreten kanalların ek gelir sağlamasına olanak sağlarken; Twitch uygulaması da aynı yöntemi uyguluyor. Diğer yandan Instagram’ın da bu konuda yeni çalışmalar yaptığı biliniyor.

Twitter, Süper Takip abonelerine özel sekme ekledi

Twitter’de bir hesabı takip etmek istediğinizde eğer hesap sahibi aktif hale getirmiş ise ‘Süper Takip Et’ butonunu görebileceksiniz. Bu butona tıklandıktan sonra karşınıza bir bilgilendirme kartı çıkıyor. Burada bilgilendirme mesajlarının yanında bu özellik ile ilgili bilmeniz gereken detaylara da ulaşabiliyorsunuz.

Bir kişiyi ‘Süper Takip’ ile takip ettiğinizde de özel tweetler sizin erişiminize açılıyor. Burada da hesap sahibinin özel olarak paylaştığı tweetler ile birlikte görsel materyallere de ulaşma şansınız oluyor. Ayrıca twitter, süper takip tweetleri ile normal tweetleri de ayırt edebilecek bilgilendirme mesajlarını da kullanıcısıyla paylaşıyor.  

Yeni para kazanma yöntemleri devrede

Bir profili ‘Süper Takikp’ moduyla takip ettiğinizde paylaşımlarını retweet yapabilecek ve alıntılayabileeksiniz. Ancak bu hareketler sadece kullanıcının süper takipçi modundaki kullanıcıları görebilecek.

Abone olmayanlar tweet alıntıla özelliği sayesinde yapılacak yorumları okuyabilecek, ancak ana tweeti görebilmek için içerik sahibini ‘Süper Takip’ etmeleri gerekecek.

İçerik üreticilerin ‘Süper Takip’ özelliğini profilinde aktif edebilmeleri için en az 10 bin takipçi sayısının olması gerekecek. Bu özelliğin fiyatının ise 2.99, 4.99 ve 9.99 Amerikan dolar civarında değişiklik göstereceği belirtiliyor. Bu ücreti içerik oluşturan kişi belirliyor.

Twitter’da ‘Süper Takip’ ile birlikte ‘Şirket Bahşiş Kutusu’ ile de kullanıcıların sevdiği hesaplara bağış yapma olanağı da bulunuyor. Ayrıca ‘Spaces’ adı verilen sohbet odaları sayesinde yayın açarak gelir elde etmek de mümkün oluyor. Spaces’in geçtiğimiz günlerde 1000 takipçi sınırını da kaldırdığını açıklamış ve bu özelliğin tüm kullanıcıların sınırsız erişimine açıldığını da duyurmuştu.

Yorumlar (0)