Twitter da 'hikaye' özelliğini getiriyor: Twitter Fleets

Twitter, biraz geç de olsa 'hikaye' özelliğini bünyesine katıyor. 'Fleets' ismini kullanan 'hikaye' özelliği, Twitter'da da hayatımıza giriyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.11.2020, 18:32
Twitter da 'hikaye' özelliğini getiriyor: Twitter Fleets

Hikayeler formatı ilk olarak Snapchat ile hayatımıza girmiş, daha sonra ise Facebook tarafından kopya edilerek Instagram‘a eklenmişti. Facebook’un daha sonra kendi uygulaması yanı sıra WhatsApp içerisine bile getirdiği hikaye altyapısı, bundan sonra Twitter’da da olacak. 

Bir süredir Brezilya'da test ediliyordu

Şirketin bir süre önce Brezilya'da kısıtlı olarak test etmeye başladığı yeni özelliği Fleets, artık herkes için kullanıma sunuluyor. Şirketin yeni özellik için yayımladığı resmi açıklama ise şu şekilde:

“Kullanıcılar, metin, tweet'ler, fotoğraflar veya videolar ile Fleet oluşturabilecekler ve Fleet’lerini çeşitli özelliklerle kişiselleştirebilecekler. Fleets’de bir tweet'i paylaşmak için tweet'in altındaki 'Paylaş' simgesine ve sonrasında 'Fleet’de Paylaş'a basmak yeterli oluyor. Yakın zamanda, çıkartmalar ve canlı yayın özelliği Fleets’e dahil edilecek.” 

İlerleyen günlerde güncelleme ile sunulacak

Twitter kullanıcıları, Fleets’leri diğer sosyal medya uygulamalarında da olduğu gibi ana sayfa zaman akışlarının en üstünde konumlanacak. Şirkete göre tam profili görebilen herkes, o bölümde kişinin Fleets’lerini de görebilecek. Öte yandan, herkesten DM (direk mesaj) alma seçeneğini etkinleştirildiyse, Fleets’lerine herkes cevap verebilecek.

Önümüzdeki günlerde, global çapta herkesin iOS ve Android için Twitter’da Fleets özelliği kullanması bekleniyor. 

Yorumlar (0)