Tüvtürk Muayene Öncesi Yapılması Gerekenler

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.08.2020, 08:48
Tüvtürk Muayene Öncesi Yapılması Gerekenler

Türkiye’de her yıl milyonlarca araç muayene istasyonlarının yolunu tutuyor. Son birkaç yıldır yapılan özelleştirme nezdinde, muayeneler Tüvtürk Muayene İstasyonları tarafından yerine getiriliyor. Sürücülerin araçlarında kusur olması halinde sıkıntılar yaşadığı ve muayeneden geçemediği, tekrar tekrar aracı bakıma sokup yeniden dönebildiği bu tür muayene istasyonları, araçta kusur bulunması halinde muayeneye geçit vermiyorlar. Peki, muayeneden önce neler yapılması gerekiyor? Tüvtürk’e ait muayene istasyonları nerede? Tüvtürk muayenesi nasıl yapılır?

Araç Muayenesi Öncesi Yapılması Gerekenler

Çoğu Türk insanı için araçları maddiyatından daha da kıymetlidir. Kullanımına, temizliğine önem gösterdiğiniz ve Türkiye’de ulaşılması gerçekten zor bir lüks olan araçlar, belirli kategorilere göre yılda ya da 2 yılda bir olmak üzere Tüvtürk Muayene işlemlerine girmek zorundadırlar. Tüvtürk istasyonlarında yapılacak araç muayenesi öncesi dikkat edilmesi gerekenler ve araç muayenesi öncesi yapılması gerekenler ise her zaman merak edilmiştir. Eğer aracınızın muayenesine az bir süre kaldıysa, en yakın servise gidip araçta fiziksel bir sorun olup olmadığına göz atmalısınız. Bu noktada araç muayenesinde en çok dikkat edilenler:

  • Aracın alt takımları
  • Aracın süspansiyonları
  • Aracın fren sistemleri
  • Aracın yağ akıtıp akıtmadığı
  • Aracın egzoz sistemi
  • Aracın emniyet kemerleri
  • Aracın LPG sistemi
  • Aracın lastikleri
  • Aracın aydınlatma sistemleri

Gibi kritik noktalar olmaktadır.

Tüvtürk Muayene İstasyonları Nerede?

Tüvtürk Muayene İstasyonları, Türkiye’nin her ilinde yer almaktadır. 81 ilde hizmet gösteren Tüvtürk, bu anlamda muayene istasyonlarını da buna göre dizayn etmiş ve her ilde yetkilendirmiştir. Türkiye’de Tüvtürk’e ait toplamda adet 207 adet muayene istasyonu bulunmaktadır. Bu sabit istasyonlar dışında 76 gezici istasyon, 5 moto istasyon ve son olarak da 16 gezici traktör istasyonu, Tüvtürk’e ve Tüvtürk üzerinden vatandaşa hizmet vermektedir.

Tüvtürk Muayenesi Nasıl Yapılır?

Tüvtürk muayenesi gerçekleştirmek isteyenler, öncelikle egzoz muayenesi gerçekleştirmek ve egzoz pulu almak durumundadırlar. Araçların bakımını yapan ve egzoz pulu edinen bireyler, araçları ile birlikte Tüvtürk muayenesine girmek üzere Tüvtürk’ten randevu almalı, saati gelmeden önce istasyonda hazır bulunmalı ve istasyon gişesinden kayıt açtırmalıdırlar. Ödemenin gerçekleşmesi ve sıra numarası alınmasını takiben, muayene sıranız geldiğinde araç yetkiliye teslim edilir. Bu dakikadan sonra çıkış kapısında aracınız ve muayene sonucunu bekleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)