Türk Telekom'dan siber saldırı açıklaması

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, dün yaşanan siber saldırıya ilişkin, "Saldırı, Türkiye’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom’un alanında uzman siber güvenlik uzmanları tarafından vaktinde müdahale edilerek durdurulmuştur." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 09:23 28.10.2019, 09:56
Türk Telekom'dan siber saldırı açıklaması

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç 27 Ekim 2019 Pazar günü yaşandığı bildirilen "Siber Saldırı" ile ilgili açıklama yaptı.

Yusuf Kıraç’ın yaptığı yazılı açıklamada saldırının vaktinde yapılan müdahale ile durdurulduğu aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“27 Ekim 2019 Pazar günü yaşanan ‘Siber Saldırı’ ile ilgili Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç açıklamada bulunmuştur:

Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık. Saldırı, Türkiye’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur. Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir.

Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler. Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom’un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır. Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir."

Dün ne olmuştu?

27 Ekim Pazar günü içinde banka ve telekomünikasyon şirketleri olan Türkiye merkezli bazı sitelere siber saldırı yapıldı. Saldırı nedeniyle bu sitelere bir süre erişim sağlanamadı. 

Sabah saatlerinde başlayan saldırının yaklaşık 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin ediliyor. Bu saldırıdan Garanti Bankası başta olmak üzere pek çok şirket, kurum ve kuruluşun ciddi şekilde etkilendiği öğrenildi. Altyapılarında kısmî çökmeler olduğu belirtilen siteler arasında Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell de var.

"Saldırılar organize"

Siber Güvenlik Uzmanı Ali Keskin konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu saldırıların bireysel değil organize olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'ye yoğun şekilde siber saldırı yapılıyor. Bu saldırılar özellikle finans kuruluşlarını hedef alıyor. Bazı finans kuruluşlarının internet bankacılığı hizmetlerinde sıkıntılar yaşanabilir. Panik yapmaya gerek yok, bu aksaklıklar kısa sürede giderilecektir. Siber saldırılar yoğun olarak ABD ve Rusya tarafından geliyor. Şu anda bazı Avrupa ülkeleri de bu saldırılara katıldı. Bu saldırılar bireysel olarak yapılmıyor, birileri korsanları organize etmiş." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)