TikTok topluluk ilkelerini güncelledi

Popüler video platformu TikTok uygulamayı kullanırken dikkat edilmesi gereken noktaların yer aldığı topluluk ilkelerini güncelledi. İşte yenilikler...

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.01.2020, 17:50 09.01.2020, 17:50
TikTok topluluk ilkelerini güncelledi

Daha güvenli ve samimi bir uygulama deneyimi sunabilmek amacıyla topluluk ilkelerini güncelleyen TikTok'un yeni ilkelerine göre, TikTok kullanıldığı ülkelerin ilgili mevzuatlarına uygun hareket edecek.

Yeni topluluk ilkeleri, önceki sürümlere kıyasla kullanıcılara daha ayrıntılı bilgiler sunuyor. Günlük aktif 500 milyon kullanıcı sayısıyla ciddi bir büyüme gösteren TikTok'un global etik kurulu, siber dünyadaki olumsuz içerikleri önleyebilmek ve şeffaflığı artırabilmek için topluluk ilkelerinde çeşitli düzenlemeler yaptı. Düzenlemeye göre, uygulama içinde izin verilmeyen tehlikeli ve zararlı içeriklerin neler olabileceği daha kolay bir şekilde belirlenebilecek. 

Temel maddelerin sabit kaldığı yeni düzenlemede, TikTok'ta kullanılan dil ve uygulamanın yapısında yeniliklere gidilecek. Kullanıcı kitlesindeki çeşitliliğe vurgu yapan TikTok, kendisini kapsayıcı ve ifade özgürlüğü temelinde kurulmuş bir uygulama olarak tanımlıyor. TikTok, insanların  güvenli ve destekleyici bir atmosferde kendilerini ve yaratıcılıklarını rahatça ifade edebileceği bir uygulama ortamı sağlayabilmek için çeşitli iyileştirmeler yapıyor.

Topluluk ilkeleri, TikTok'un aktif olarak kullanıldığı ülkelerdeki ekiplerin yasa ve normlara uygun olarak hazırlayıp, uygulamaya koyduğu denetim politikalarını merkeze alıyor. Söz konusu yerel ekipler, ilkeleri ihlal eden içerikleri uygulamadan kaldırıyor, ihlal tekrarı yapan hesapları ya askıya alıyor ya da kapatıyor. Bazı durumlarda eğer gerekli görülürse, ilgili yasal kurumlar da bilgilendiriliyor.

Kullanıcılara keyifli zaman geçirebilme vaadinde bulunan TikTok'ta eğlenceli olsun ya da olmasın topluluk ilkelerini ihlal etmeyen her türlü içerik yer alabiliyor. Eğlenceli ve güvenli bir uygulama deneyimi sağlamak için çalışmalar yürüten TikTok ekibi, ilkelerinde ve hizmet politikalarında değişiklikler yapmaya devam edecek.

Yorumlar (0)